Δεύτερος ογκολόγος έρχεται στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναλαμβάνει καθήκοντα.

30
Ιουλίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τον διορισμό και δεύτερου επικουρικού γιατρού, το Νοσοκομείο Κέρκυρας θα διαθέτει δύο ογκολόγους, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, καθώς η σύμβαση της μιας ιατρού που υπηρετεί στην παρούσα φάση λήγει στις 31/12/2018. Όπως λέει στο enimerosi.com ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, ο στόχος είναι να προκηρυχθεί και θέση μόνιμου ογκολόγου, πιθανώς το Σεπτέμβριο και έτσι το τμήμα των χημειοθεραπειών να είναι στελεχωμένο διαρκώς με έναν μόνιμο και έναν επικουρικό ογκολόγο. 
Η εξέλιξη αυτή κατευνάζει επί του παρόντος τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί κατά καιρούς από ασθενείς, ότι το νοσοκομείο Κέρκυρας θα μείνει χωρίς ογκολόγο και οι καρκινοπαθείς θα είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στα Γιάννενα ή στην Αθήνα για να κάνουν τις θεραπείες τους, ενδεχόμενο βεβαίως οδυνηρό αλλά και δαπανηρό. 
Μολονότι ο Διοηκητής του Νοσοκομείου είχε δηλώσει ότι δεν κινδυνεύει η θέση του ογκολόγου, το ευαίσθητο αυτό ζήτημα έχει απασχολήσει επανειλημμένα την κοινή γνώμη.
Μάλιστα οι απόδημοι της Αμερικής είχαν στείλει το Γενάρη του 2018 επιστολή στον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να παραμείνει στη θέση της η γιατρός και να προκηρυχθεί θέση μόνιμου γιατρού, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μείνουν οι 3.500 ασθενείς του νησιού χωρίς περίθαλψη.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ