Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρνητική η απόφαση του Πρωτοδικείου για 48 πρώην συμβασιούχους του Δήμου Κέρκυρας

συμβασιούχοι-παρατασιούχοι
31 Ιουλίου 2018 / 07:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρνητική ήταν χθες η απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας στην αγωγή που είχαν ασκήσει 48 συμβασιούχοι - «παρατασιούχοι» του Δήμου Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρνητική ήταν χθες η απόφαση του Πρωτοδικείου Κέρκυρας στην αγωγή που είχαν ασκήσει 48 συμβασιούχοι - «παρατασιούχοι» του Δήμου Κέρκυρας που δεν κατάφεραν να μονομοποιηθούν με τον διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ. Η αρνητική απόφαση ήρθε λίγες μέρες μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ζητώντας να επανέλθουν στις εργασίες τους. 
Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ αφορούσε την μόνιμη πρόσληψη των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια εργάζονταν ως έκτακτο προσωπικό με επαναλαμβανόμενες παρατάσεις των συμβασεών τους. Όταν το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις παρατάσεις, η κυβέρνηση ανάγκάστηκε να προχωρήσει σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ για να καλυφθούν με μόνιμες προσλήψεις οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων. Ωστόσο πολύ μεγάλο ποσοστό των συμβασιούχων που εργάζονταν μέχρι πρότινος, έμεινε εκτός των πινάκων προσλήψεων και ήρθαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της ανεργίας.