Ένα βήμα πιο κοντά στο παραλιακό μέτωπο της Κέρκυρας

Πλήρης ο φάκελος της παραχώρησης από τον ΟΛΚΕ

02
Aυγούστου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τελευταίο έγγραφο με την υπογραφή του ΟΛΚΕ αναμένεται να μπει σήμερα στον φάκελο για την επιστροφή του παραλιακού μετώπου της πόλης, συμπεριλαμβανομένων και των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ, στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ). Η γενική συνέλευση της ΑΕ συγκαλείται επί τούτου ώστε να δρομολογηθεί η διευθέτηση και αυτής της εκκρεμότητας, που έγινε περισσότερο γνωστή από τις κόντρες της διοίκησης του λιμανιού με εκείνη του ναυτικού Ομίλου και επίδικο τη διαχείριση του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, που προέκυψε τα τελευταία πολλά χρόνια γύρω από τον κυματοθραύστη. Δεδομένης μάλιστα και της πρόσφατης δημοσίευσης στο ΦΕΚ της νέας και οριστικής χάραξης της οριογραμμής του γιαλού και της παραλίας, ο φάκελος κρίνεται ολοκληρωμένος, έτοιμος να ταξιδέψει σε υπουργεία και Βουλή ώστε να δοθεί εντέλει το παραλιακό μέτωπο της πόλης στη διαχείριση του Δήμου. 
 
Το υπόδειγμα της Πάτρας
 
Σύμφωνα με πρόσφατες διαβεβαιώσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ακόμα και μέσα στον Σεπτέμβριο. Οι άνθρωποι του ΝΑΟΚ θεωρούν ότι ως «πιλότος» μιας τέτοιας παραχώρησης μπορεί να αξιοποιηθεί η πρόσφατη ανάλογη στην Πάτρα όπου αναγνωρίζονται και επικαιροποιούνται όλα τα δικαιώματα του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Πατρών (ΝΟΠ) στην παραλιακή ζώνη, κάτι που προσδοκά και για την δική του περίπτωση το κερκυραϊκό σωματείο. Σε πρόσφατες τοποθετήσεις του ο βουλευτής, Κ. Παυλίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η διατήρηση του στάτους προς όφελος του ΝΑΟΚ μπορεί και να χρειαστεί μια τροποποίηση του καταστατικού του Ομίλου ώστε να εκπροσωπείται στη διοίκησή του και ο Δήμος. Κατ' αυτόν τον τρόπο και κατόπιν συμφωνίας με τον Δήμο, ο ΝΑΟΚ μπορεί να εξακολουθήσει να προσπορίζεται έσοδα από το λιμανάκι εκεί. Τούτων δοθέντων, η διοίκηση του Ομίλου προσανατολίζεται να καλέσει σύσκεψη παραγόντων και φίλων του κερκυραϊκού ναυταθλητισμού να συζητήσουν το επίμαχο θέμα. 
 
Ο εισπράκτορας του ΟΛΚΕ
 
Υπενθυμίζεται ότι από την στιγμή που ανέκυψε αυτό, ο ΝΑΟΚ διαμαρτύρεται ότι έχει χάσει σημαντικά έσοδα, τόσα που τον υποχρέωσαν να περιστείλει αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και την συμμετοχή αθλητών και ομάδων του στα εθνικά πρωταθλήματα! Πάντως και μέχρι να συμβούν όλα αυτά, ο ΟΛΚΕ συνήψε σύμβαση με εισπράκτορα που συγκεντρώνει τα λιμανιάτικα και το τέλος που επιβάλλεται στα σκάφη που βρίσκονται στην άγκυρα έως και 500 μέτρα από την ακτή, στον όρμο της Γαρίτσας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ