Γ. Καρύδης: Η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητήθηκε απ΄όλες τις παρατάξεις

Αντίδραση του αντιδημάρχου Μέσης Κέρκυρας στην ανακοίνωση της «Κερκυραίων Δήμος»

02
Aυγούστου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση του αντιδημάρχου Μέσης Κέρκυρας Γιώργου Καρύδη, προκάλεσε η πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης της Μερόπης Υδραίου, η οποία υπογράμμιζε ότι «επέβαλαν σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, εξαναγκάζοντας τη δημοτική αρχή».

Η ανακοίνωση
 
Επειδή θεωρώ πως η πρόσφατη (31-07-2018) Ανακοίνωση της δημοτικής Παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ στην οποία με έμφαση αναφέρεται πως αυτή ‘’επέβαλε τη σύγκληση της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Αυγούστου 2018 για Λευκίμμη – Τεμπλόνι και μάλιστα με απόλυτο τρόπο αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή…’’ είναι υποτιμητική και προσβλητική για τη δημοτική αρχή, για τις άλλες δημοτικές παρατάξεις αλλά και για όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, θεωρώ σκόπιμο να επισημάνω τα εξής:

1) Η σύγκληση της εν λόγω συνεδρίασης ζητήθηκε από όλες τις δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και από συμβούλους της συμπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και από εμένα.

2) Το ύφος και η διατύπωση της Ανακοίνωσης της ΚΕΡ.ΔΗ. δείχνουν για μια ακόμη φορά αυταρχισμό και αλαζονεία.

3) Η ΚΕΡ.ΔΗ. με υποκριτικό ύφος δήλωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι παραβρίσκεται, προκειμένου να ληφθούν επείγουσες και αναγκαίες αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων όπως επιβάλλει το συμφέρον της Κέρκυρας.

4) Μετά την παραπάνω Ανακοίνωση περί εξαναγκασμού της δημοτικής αρχής, για σύγκληση του Δ.Σ. βάσιμα συμπεραίνεται πως στην πραγματικότητα άλλοι ήταν οι λόγοι της υπερψήφισης του τελευταίου θέματος για τα απορρίμματα και όχι το πραγματικό ενδιαφέρον για το νησί ν’ αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται.

5) Εύλογα επομένως μπαίνει το ερώτημα: Τι είδους ανταλλάγματα απαίτησε για να συμπληρώσει την απαρτία και να υπερψηφίσει το κατεπείγον θέμα για τα σκουπίδια, για τα οποία απαιτείτο αυξημένη πλειοψηφία;

6) Ας σταματήσει επιτέλους, όπως και οι άλλες Παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης ‘’ Κέρκυρα να ζεις…’ και ΛΑ.ΣΥ. να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το πρόβλημα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και ας που την αλήθεια στον κερκυραϊκό λαό.

7) Ό, τι δηλαδή ο μόνος λόγος που ζητούν να συζητηθεί εκ νέου το θέμα των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι, γιατί θεωρούν πως έτσι δήθεν θα καταφέρουν να πλήξουν τη δημοτική αρχή προκειμένου ν΄ αποκομίσουν μικρο-παραταξιακά και ψηφοθηρικά οφέλη.

8) Αυταπατώνται όμως. Και ο κυριότερος λόγος είναι, γιατί δεν έχουν καλύτερη εναλλακτική πρόταση να καταθέσουν.

9) Ο κερκυραϊκός λαός έχει και νου και γνώση να κρίνει.

Κέρκυρα 2 Αυγούστου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Αντιδήμαρχος Μ. Κέρκυρας