Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν εγκρίθηκε η κίνηση του πλωτού να σπεύσει για βοήθεια!

Διαπόντια
03 Αυγούστου 2018 / 09:46
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ξαφνικός θάνατος του Νίκου Πυθαμίτση (67) στους Οθωνούς αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το πόσο ριψοκίνδυνο είναι να ζει κανείς στα Διαπόντια. Ακόμα κι αν θεωρηθεί ότι το ισχαιμικό επεισόδιο που έπληξε τον άτυχο άνδρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης είχε ακαριαίες συνέπειες, ό, τι επικράτησε στην συνέχεια, επιβεβαιώνει δυστυχώς την διαπίστωση.

Μέχρι την κακιά στιγμή, η παρέα πέρναγε την ώρα της στην ειδυλιακή κατά τα λοιπά ατμόσφαιρα του μικρού νησιού, στο καφέ-μπαρ, που διατηρεί η οικογένειά του. Παρόντες εκεί και άνδρες του Πολυδύναμου Λιμενικού Σταθμού, ο χώρος μικρός, όλοι γνωρίζονται με όλους. Έτσι που εκπλήσσεται κανείς από την απροθυμία που εκδηλώθηκε στην συνέχεια να λύσει το πλωτό του Λιμενικού ώστε να φέρει είτε Ιταλό γιατρό από σκάφος που ήτανε στην άγκυρα είτε τον στρατιωτικό γιατρό, που απέμεινε στα Διαπόντια, από το Μαθράκι.
Στους Οθωνούς εδρεύει Λιμενικός Σταθμός στελεχωμένος με 15 άνδρες. Σ' αυτόν παραμένουν πάντοτε και εκ περιτροπής οι επτά. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο του Μαθρακίου, Νόνη Μάστορα, οι άνδρες του Λιμενικού ζήτησαν άδεια να κινήσουν το πλωτό κι ο θάλαμος επιχειρήσεων δεν το ενέκρινε! Ακόμα και η μεταφορά της σωρού στον Αγ. Στέφανο, τα ξημερώματα πια, έγινε με ιδιωτικό σκάφος!
Σε κάθε ένα από τα Διαπόντια υπηρετεί στρατιωτικός γιατρός. Όμως από τις 15 Ιουλίου έφυγε ολοκληρώνοντας τη θητεία του ο γιατρός των Οθωνών και έναν μήνα πριν, 15 Ιουνίου, ο γιατρός από την Ερείκουσα. Απέμεινε μόνον εκείνος στο Μαθράκι, για τη μεταφορά του οποίου στο συμβάν των Οθωνών δεν εγκρίθηκε (σ.σ.;) η μεταφορά του με το πλωτό του Λιμενικού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.