Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μερόπη Υδραίου: Ποιοι βολεύονται με τη διακοπή της συνεδρίασης για το πρόβλημα των απορριμμάτων;

Μερόπη Υδραίου
09 Αυγούστου 2018 / 14:06

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ Μερόπη Υδραίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’Δεν είναι δύσκολο να απαντηθεί η ερώτηση ‘’ποιους συμφέρει η διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ’’.
Δεν θέλουν τη συζήτηση οι άνθρωποι του χθες, όλοι όσοι, τα τελευταία χρόνια, διαχειρίστηκαν το Δήμο της Κέρκυρας χωρίς να κάνουν τίποτα για να δώσουν μια μόνιμη και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.
Δεν ήθελαν και δεν θέλουν να γίνει η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο αυτοί που έχουν μόνο παρελθόν και δεν έχουν καμία θέση ή πρόταση για το μέλλον.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή, ή για την ακρίβεια ότι έχει απομείνει από αυτήν, επέλεξε να διακόψει το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή που μπορούσε να συνεχιστεί με την αποκατάσταση της ηρεμίας και τη δημιουργία ενός πλαισίου διαλόγου με τους πολίτες.
Δεν θα αποφύγει όμως τη συζήτηση για το πρόβλημα των απορριμμάτων, στην κοινωνία και στο δημόσιο διάλογο, που θα ανοίξει με πρωτοβουλία της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ.
Οι δημότες είναι οργισμένοι γιατί έχει διαρραγεί η σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τη Δημοτική Αρχή. Αυτό δεν δικαιολογεί, σε καμία περίπτωση, ακραίες ενέργειες και συμπεριφορές που καταλύουν κάθε σεβασμό και αξία προς τους θεσμούς.
Ο Δήμος υπάρχει χάρη στους δημότες, δεν υπάρχει χωρίς τους δημότες. Όταν κλείνεις την πόρτα του διαλόγου με τους πολίτες, προφανώς γιατί δεν έχεις να τους πεις τίποτα, ενισχύεις ακραία στοιχεία και καταστάσεις.
Χθες, στο δημοτικό συμβούλιο, επιβεβαιώθηκε ότι η Κέρκυρα δεν έχει δημοτική αρχή, έχει καταργηθεί από μόνη της.
Η σημερινή σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου βρίσκεται σε πρωτοφανή αναντιστοιχία με τους δημότες της Κέρκυρας  και στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης.’’