Πρόταση Μερόπης Υδραίου για διαχείριση των απορριμμάτων από Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου

Σιδάρι

«Πνίγεται» το Σιδάρι - Τραγική η εικόνα και στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης

16
Aυγούστου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την παράταξη «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η εικόνα της αποκομιδής και της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας εξελίσσεται σε μια υγειονομική βόμβα.
Η κατάληψη του κτιρίου των δημοτικών υπηρεσιών στο Σιδάρι, όπου οι εργαζόμενοι μη αντέχοντας  πλέον την δυσοσμία  και το τοξικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι όγκοι σκουπιδιών που έχουν «πνίξει» το κτίριο προχώρησαν στο κλείσιμο των γραφείων, επιβεβαιώνει ότι κάποιοι μετατρέπουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους σε αδιέξοδο για την Κέρκυρα και τους δημότες της.Δεν μπορεί να σταθεί άνθρωπος και να δουλέψει στο συγκεκριμένο χώρο κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Την ίδια στιγμή σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται όλη η Κέρκυρα, με αρνητικές επιπτώσεις για την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού και πρωτίστως για την υγεία μας!!!

Παράλληλα, όσον αφορά την κατάσταση στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης, σε αυτοψία που έγινε σήμερα για δεύτερη φορά από το μέλος του ΣΥΔΙΣΑ και δημοτικό σύμβουλο της παράταξής μας κ. Νίκο Καλόγερο διαπιστώθηκαν τα εξής:
α) υπάρχουν εκατοντάδες δέματα εντελώς σκισμένα με αποτέλεσμα να έχουν ξεχυθεί τα σκουπίδια στο χώρο,
β) το «χύδην» σκουπίδι το μάζευε μηχάνημα του εργολάβου με σκοπό να το μεταφέρει στο Τεμπλόνι και να γίνει εκ νέου δεματοποίηση,
γ) υπάρχουν έντονη δυσοσμία και πολλά έντομα.

Yπενθυμίζουμε ότι στο στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η  παράταξή μας «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» ζήτησε να γίνεται έλεγχος από το κλιμάκιο ελέγχου περιβάλλοντος της Περιφέρειας προκειμένου ο ΧΥΤΥ στη Λευκίμμη να μην μετατραπεί σε  ένα νέο Τεμπλόνι!
Με τους ανθρώπους και τις πρακτικές του χθες, η Κέρκυρα δεν πρόκειται ποτέ να ξεφύγει από τα σημερινά αδιέξοδα, το νησί μας δεν θα καταφέρει να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Αποδεικνύεται ότι η μόνη ρεαλιστική λύση μέχρι να αναλάβει μια Νέα Δημοτική Αρχή με σχέδιο, αποφασιστικότητα και ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση, είναι η πρόταση που κατέθεσε η παράταξή μας:
Να συσταθεί άμεσα μια Επιτροπή Κοινωνικού Ελέγχου με τη συμμετοχή φορέων του νησιού για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, αφού αποδεδειγμένα η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν μπορεί και δεν υφίσταται πλέον.
Είναι λύση Κοινωνικής Ενότητας, Ευθύνης και Σωτηρίας.