Έρευνες για τις πένθιμες καμπάνες κατά την άφιξη Τσίπρα στην Ιθάκη

Τι ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης

23
Aυγούστου / 2018

ΙΘΑΚΗ. Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδας & Ιθάκης, με την οποία γνωστοποιείται ότι ξεκινά έρευνα για τις πένθιμες κωδωνοκρουσίες κατά τη διάρκεια της άφιξης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Ιθάκη. Όπως ξεκαθαρίζεται στην ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή είναι καταδικαστέα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης, Θεόφιλο, ο οποίος αναγνωρίζει τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Η ανακοίνωση της Ι.Μ. Λευκάδας & Ιθάκης

«Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία»