Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο μονοκινητήριο αεροσκάφος της σερβικής Utva

σερβία
23 Αυγούστου 2018 / 11:39

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το νέο αεροσκάφος της σερβικής Utva σε 30 χρόνια πρόκειται να πάρει δοκιμή πτήσης. Η Σερβική βιομηχανία αεροσκαφών Utva (γνωστή ως UTVA) με έδρα το Pancevo, βιομηχανική πόλη έξω από την σερβική πρωτεύουσα, έχει κατασκευάσει το νέο τετραθέσιο αεροσκάφος Sova, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική πτήση.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας ανέφερε ότι η UTVA, "ο σχεδιασμένος σχεδιασμός, η τροποποίηση, η κατασκευή πρωτοτύπων, η δοκιμή και η πιστοποίηση αεροπλάνου, δήλωσαν την επίσημη εξαγωγή από το εργοστάσιο. περιηγήσεις ", ανέφερε ο Β 92 αναφέροντας τον κατασκευαστή.
Ο σχεδιαστής του αεροσκάφους και ο φορέας του παραγωγού είναι η Yugoimport-SDPR, μια ενδιάμεση εταιρία της Σερβίας για την εισαγωγή και την εξαγωγή συναφών εξοπλισμών στον τομέα της άμυνας.
Σύμφωνα με την περιγραφή του αεροσκάφους που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 2017, ανεξάρτητα από τον σέρβο κατασκευαστή, το U75 A41M "SOVA" είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του βασικού αεροπλάνου Utva 75, που προορίζεται για βασική εκπαίδευση. Προαιρετικά, το αεροπλάνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναγνώριση και αεροφωτογράφιση. Μπορεί επίσης να μεταφέρει όπλα εάν είναι εξοπλισμένα με κατάλληλο εξοπλισμό. Το "SOVA" είναι ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο, χαμηλής πτέρυγας, πλήρους μεταλλικής δομής, με κάλυμμα κινητήρα και άκρες πτέρυγας από πολυμερικά υλικά.
Πηγή: balkaneu.com