Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο 62χρονος που έριξε πετρέλαιο στο σκύλο του

σύλληψη
31 Αυγούστου 2018 / 16:36
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λόγω αμφιβολιών αθώωσε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας τον 62χρονο που συνελήφθη την Τετάρτη στο Σολάρι,

κατόπιν καταγγελίας ότι είχε περιλούσει το σκύλο του με πετρέλαιο. Ο 62χρονος είχε δηλώσει ότι του έριξε πετρέλαιο για αποπαρασίτωση. Παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για ενοχή, το δικαστήριο δεν πείστηκε για την ύπαρξη δόλου και έτσι αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από τις κατηγορίες που τον βάρυναν για κακοποίηση του κατοικιδίου του, σύμφωνα με τον νόμο "περι δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων". 
Στον ιδιοκτήτη του σκύλου είχε επίσης επιβληθει διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, το οποίο είναι ανεξάρτητο από το ποινικό μέρος. Για να απαλλαχθεί, οφείλει να  προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο. 
Πάντως το εξάχρονο σκυλάκι, που εξετάστηκε και φροντίστηκε από κτηνίατρο, υιοθετήθηκε από φιλόζωη γυναίκα που προσφέρθηκε να το περιθάλψει.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.