Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Αλέκου Μιχαλά με τον Σύλλογο ατόμων με προβλήματα όρασης

Αλέκος Μιχαλάς
06 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ατόμων με προβλήματα όρασης Ν.Κέρκυρας με τον διακριτικό τίτλο «Διάβαση Ζωής και Αγάπης»

συναντήθηκε τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς στα γραφεία  του Συλλόγου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Γιάννης Μαυρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σαγιάς η Γενική Γραμματέας Κωνσταντίνα Δημητρίου, ο ταμίας Λευτέρης Φαγογένης και ο Γεώργιος Πουλιάσης.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για την ίδρυση του Συλλόγου στη Κέρκυρα, καθώς και για τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου  που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στην Κέρκυρα αλλά και πανελλαδικά.

Ο κ. Μιχαλάς αφού εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια του τόνισε ότι χάρηκε ιδιαίτερα  για την ίδρυση του Συλλόγου στη Κέρκυρα, πρώτου στα Ιόνια Νησιά, καθώς και για τις εγκαταστάσεις που επισκέφθηκε. Συνέχισε λέγοντας  ότι η ΠΙΝ θα βρίσκεται  σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Σύλλογο με κύριο  μέλημα τη προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών με ανάλογα προβλήματα, ώστε να ενταχθούν στο Σωματείο καθώς και την επίλυση όσων προβλημάτων μπορεί η Περιφέρεια να επιλύσει με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

Αναφέρθηκε επίσης  στο σχεδιασμό και  στις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί και υλοποιηθεί από την ΠΙΝ όσον αφορά τα ΑΜΕΑ .

Τόνισε ότι η  προμήθεια δύο μηχανών Μπράιγ (Braille) και ενός προγράμματος ανάγνωσης τυφλών, είναι σε διαδικασία υλοποίησης και θα δοθούν σύντομα στα άτομα με προβλήματα όρασης . Η συζήτηση κινήθηκε σε άριστο κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.