Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου στο Λιβάδι του Ρόπα

παράρτημα Ρομά
06 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κέρκυρας ξεκίνησε τη λειτουργία του τη Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018. Στελεχώνεται από

έμπειρο επιστημονικό προσωπικό (Κοινωνικό Λειτουργό, Παιδαγωγό και Διαμεσολαβήτρια) και υποστηρίζει το Δήμο μας στην εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής προστασίας, ενισχύοντας το δίκτυο κοινωνικών δομών για την εξυπηρέτηση του πολίτη.
Έχει ως στόχο να παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν σχέση με τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα-στόχος με σκοπό την αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου, την πλήρη κοινωνική τους ενσωμάτωση και την μαθησιακή στήριξη και εξάλειψη της σχολικής διαρροής. Επίσης  παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
•Υποδοχή – ενημέρωση, διαμεσολάβηση,  παραπομπή των ωφελουμένων
στα προγράμματα πρόνοιας, δομές και υπηρεσίες
•Στήριξη, ενδυνάμωση και ενεργοποίηση των γυναικών
•Συμβουλευτική,   Κοινωνική υποστήριξη
•Προώθηση στην εκπαίδευση, ενίσχυση της σχολικής ένταξης παιδιών και ενηλίκων στις βαθμίδες εκπαίδευσης
Λειτουργεί στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα της Δ.Ε. Παρελίων του Δήμου Κέρκυρας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα από Δευτέρα έως Παρασκευή, επί οκταώρου βάσεως και συγκεκριμένα, από τις 8.00 π.μ. – 4.00 μ.μ., τηλέφωνο επικοινωνίας 2661033100.
Το Παράρτημα Ρομά αποτελεί συμπληρωματικό τμήμα του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κέρκυρας, δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, λειτουργούν από το Δήμο Κέρκυρας και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στον Άξονα Προτεραιότητας “Κοινωνική ένταξη, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων” και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020.