Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στον Τάσο Τόμπρο και από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
08 Σεπτεμβρίου 2018 / 18:17

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι δηλώσεις του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Τόμπρου,

Οι δηλώσεις του Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Τόμπρου, για τις κοινωνικές διαμαρτυρίες που ξεσήκωσε η λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, προκάλεσαν αλυσιδωτές αντιδράσεις. Έτσι εκτός από τον γραμματέα του Αλεύχιμου, σε κατάθεση έγκλησης για συκοφαντική δυσφήμιση προχώρησε και ο βουλευτής Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης.

Η ανακοίνωση του Ι. Αϊβατίδη
Την 6/9/2018 σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε. ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας κ. Αναστάσιος (Τάσος) Τόμπρος, μου απέδωσε,   δηλώσεις στις οποίες ουδέποτε έχω προβεί. Συγκεκριμένα, ψευδώς και με σκοπό συκοφάντησης ανέφερε ότι δήθεν έχω δηλώσει πως «θα γίνει χαμός στη Λευκίμμη αν έλθουν τα Μ.Α.Τ.».
Επιπροσθέτως, ο προδιαληφθείς την 26/6/2018 σε δημόσια τοποθέτησή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Κέρκυρας είχε επίσης ισχυριστεί ψευδώς και με σκοπό συκοφάντησής μου, όπως και του εθνικιστικού κινήματος της Χρυσής Αυγής του οποίου τυγχάνω βουλευτής, πως με την παρουσία μου σε ανοικτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρομένων πολιτών για τον Χ.Υ.Τ.Α Λευκίμμης «είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες προβοκάτσιες» (προκύπτει πως εννοούσε σοβαρές εγκληματικές πράξεις, και δη ποινικά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα), αφού όπως ανέφερε  η Χρυσή Αυγή είναι «δολοφονική ναζιστική οργάνωση», προσδίδοντας εις εμέ, εκλεγμένο εκπρόσωπο νομίμου πολιτικού κόμματος στο Κοινοβούλιο, τ. ιατροδικαστή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με ανοίκειο, συκοφαντικό και δυσφημιστικό τρόπο, χαρακτηριστικά εγκληματία που ανήκει και δρα στο πλαίσιο τέτοιας οργάνωσης.
 
Εχθές, 7/9/2016 και ημέρα Παρασκευή, κατέθεσα, ενώπιον της Κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κερκύρας και διά του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση, για την οποία ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου, σε βάρος του προδιαληφθέντος συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας, ενώ στο κατατεθέν έγγραφο παρατίθενται πραγματικά περιστατικά που χρήζουν διερεύνησης για την τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων και σχετίζονται με τη διάδοση ψευδών πληροφοριών που, ως φήμες εκστομιζόμενες δημοσίως από άτομο που κατέχει υπεύθυνη πολιτική θέση όπως ο εγκαλούμενος, αδιαμφισβήτητα προκάλεσαν ανησυχία και φόβο στους πολίτες της Κέρκυρας (συγκεκριμένα στην ίδια συνέντευξη και σχετικό δελτίο τύπου ο κ. Αναστάσιος (Τάσος) Τόμπρος έκανε λόγο για «δράση εγκληματικής οργάνωσης στη Λευκίμμη, με εμφανή επιδίωξη να χυθεί αίμα»).             
Πλην όμως των ανωτέρω, από την επίμαχη συνέντευξη τύπου προκύπτουν  τα εξής κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα:
1. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας επιχειρεί να χαλιναγωγήσει ή και να λογοκρίνει δημοσιογράφους που διενεργούν ρεπορτάζ και προβαίνουν σε σημαντικές και αληθείς (δεν αμφισβητήθηκαν) αποκαλύψεις για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
2. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας, για το ίδιο θέμα αναφανδόν στρεψοδικεί, επιλέγοντας αντί να εισφέρει στο να επιλυθεί με κοινωνική συναίνεση το πρόβλημα, να στοχοποιήσει αφενός μεν ένα αδέσμευτο, ακομμάτιστο και αχαλιναγώγητο κίνημα πολιτών στη Λευκίμμη,  κάνοντας λόγο για «δράση εγκληματικής οργάνωσης που θέλει αίμα, που θέλουν νεκρό στη Λευκίμμη»), αφετέρου δε δημοσιογράφους με μη αρεστές στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κρίσιμες αποκαλύψεις και ρεπορτάζ, κινδυνολογώντας και κάνοντας αναφορά για «υποκλοπή πρακτικών». 
3. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κέρκυρας, τέλος, προκύπτει πως διακατέχεται (δικαιολογημένα) από έντονη αγωνία για την ραγδαία περαιτέρω αύξηση της απήχησης του Λαϊκού Συνδέσμου «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στον λαό της Κέρκυρας, των Παξών και Διαποντίων Νήσων (κάτι που συμβαίνει άλλωστε σε πανελλήνια κλίμακα). Δυστυχώς για την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛΛ. και τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» του αυτοαποκαλούμενου συνταγματικού τόξου, όλο και περισσότεροι συνειδητοποιημένοι Έλληνες εκφράζονται πολιτικά μέσα από το εθνικιστικό κίνημα, το Λαϊκό Σύνδεσμο  «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», γιατί αντιλαμβάνονται, πως αυτή η πολιτική έκφραση συνιστά το μόνο πολιτικό μέσο επιβίωσης και αναγέννησης του Έθνους και της Πατρίδας, την τελευταία γραμμή αμύνης.