Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Τετάρτη αρχίζει το 2ο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας (video)

φεστιβάλ χορωδιών
10 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:07

Τριανταεπτά χορωδίες και 1.500 χορωδοί από 20 χώρες και 3 ηπείρους θα πλημμυρίσουν το νησί των Φαιάκων από 12-16 Σεπτεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Ένωση Χορωδιών Κερκύρας, ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων και η εταιρεία Interkultur, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σήμερα, η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.

Εισαγωγικά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος ανέφερε:


Τριανταεπτά χορωδίες και 1.500 χορωδοί  από 20 χώρες  και 3 ηπείρους   (Αργεντινή, Κίνα, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ισημερινός, Εσθονία, Φινλανδία, Μ. Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Ταϋλάνδη, Τουρκία) θα έλθουν στην Κέρκυρα, την πόλη της μουσικής, σε μια γιορτή χορωδιακής μουσικής και θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις και να γνωρίσουν την Κέρκυρα και τον πολιτισμό της.
Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες των συγκροτημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης με ελεύθερη είσοδο.
Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2016, οπότε πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, και φέτος κάνει το δεύτερο αποφασιστικό βήμα της ελπίζοντας να καθιερωθεί σε θεσμό.  

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ