Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στέφανος Χυτήρης, Bram De Looze και Luca Rosenfeld στo Πολύτεχνο

Στέφανος Χυτήρης
11 Σεπτεμβρίου 2018 / 14:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις μουσικές τους συναντήσεις στη Νέα Υόρκη, οι Στέφανος Χυτήρης (drums) , Bram De Looze (πιάνο) και Luca Rosenfeld

(κοντραμπάσο) συμπράττουν ξανά, αυτή τη φορά στo ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ.
Ο Bram De Looze είναι πιανίστας από το Βέλγιο. Έχει συνεργαστεί με μουσικούς από την Ευρώπη και την Αμερική. Το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο «Septych», ενώ πρόσφατα το «Piano e Forte» όπου επαναπροσδιορίζει την jazz σύνθεση και τον αυτοσχεδιασμό καθώς παίζει σε τρία διαφορετικά πιανοφόρτε τονίζοντας τη διαφορετικότητα και το χαρακτήρα του κάθε οργάνου. Την περίοδο αυτή περιοδεύει συχνά είτε με τα προσωπικά του projects είτε με τους LABtrio, Robin Verheyen, Dre Hocevar, Stephanos Chytiris.
Ο Luca Rosenfeld είναι μπασίστας από τη Νέα Υόρκη. Έχει σπουδάσει με μπασίστες όπως ο Thomas Morgan, ο Drew Gress, ο Bob Cranshaw και ο Joe Solomon, που ήταν μακρόχρονος μαθητής του Lennie Tristano. Αυτόν τον καιρό συμμετέχει σε διάφορα τζαζ πρότζεκτ στη Νέα Υόρκη, ενώ παράλληλα αναπτύσσει το προσωπικό του έργο.
Ο Στέφανος Χυτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Σπούδασε αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νέα Υόρκη. Έχει συμμετάσχει σε σχήματα της free jazz σκηνής της Νέας Υόρκης, στα οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν οι Daniel Carter, Ingrid Laubrock, Pascal Niggenkemper, Billy Mintz, Tony Malaby, Bram De Looze, Luca Rosenfeld, Todd Neufeld. To «Flux Project» – «Pyr|n» είναι το πρώτο του προσωπικό album ηχογραφημένο το 2014 σε παραγωγή του drummer Michael Carvin. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το διπλό βινύλιο «Egata», όπου επτά μουσικοί αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες τονικότητες με χαρακτηριστικό τις σύντομες διακεκομμένες φράσεις και συντονισμένες εξάρσεις.
ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ Σχολεμβούργου 39 - είσοδος Νέου Φρουρίου. Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις  21.30 - είσοδος ελεύθερη

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.