Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατολίσθηση με τραυματίες τουρίστες στο Ναυάγιο

ζάκυνθος
13 Σεπτεμβρίου 2018 / 11:51

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Η κατολίσθηση λίγο μετά τις 11:00 στο πρανές της παραλίας του ξακουστού ναυαγίου αναποδογύρισε βάρκες με συνέπεια τον τραυματισμό τουριστών, που πέφτοντας στη θάλασσα κτύπησαν σε παραπλέοντα σκάφη.

Αρχικώς υπήρξε φόβος για τυχόν αγνοούμενους που ευτυχώς η έρευνα και με δύτες του Λιμενικού τον διέψευσαν. Σύμφωνα με την Ημέρα Ζακύνθου, αλλοδαπή τραυματισμένη, βρισκόταν στην παραλία του Ναυαγίου με τον σύζυγο και τα παιδιά της, σε βαρκάκι, όταν το κύμα που προκάλεσε η καταλίσθηση, την πέταξε από πάνω του και χτύπησε πάνω σε διπλανό σκάφος. Ο καπετάνιος του δεύτερου σκάφους την διέσωσε. Οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στο γειτονικό λιμανάκι, Πόρτο Βρώμη και απο εκεί οδικώς στο Νοσοκομείο. Στο χέρι της μίας τραυματισμένης, μπήκε γύψος. Μια οικογένεια Τσέχων -το ανδρόγυνο και τα δυο παιδιά τους- καθώς και ένας ακόμη τουρίστας ο οποίος φέρει πολλά κατάγματα είναι μεταξύ των τραυματισμένων από την κατάρρευση βράχου στην παραλία του Ναυαγίου.
Στην επιχείρηση μετείχε ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα που έφτασε στην Ζάκυνθο με σούπερ πούμα. Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο πήγαν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συνδράμουν την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους.