Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεγάλο αφιέρωμα από ολλανδικό περιοδικό!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
13 Σεπτεμβρίου 2018 / 17:46

Επτά σελίδες Κέρκυρα στο (ολλανδο-τουριστικό) «Kampioen» του Δεκεμβρίου, συνάντηση με Νικολούζο-Καββαδία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε μία, ούτε δύο σελίδες… Αλλά επτά. Σε ολλανδικό περιοδικό (κοινώς, μια αγορά που σαφώς κι ενδιαφέρει), με τιράζ ούτε ενός, ούτε δύο… Αλλά πάνω από 3,5 εκατ. αντιτύπων.
Εμφανίζει, αν μη τι άλλο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκτενές αφιέρωμα που ετοιμάζει στην Κέρκυρα, το «Kampioen». Κοινώς, το πλέον δημοφιλές (τουριστικό, αλλά όχι μόνο) μαγκαζίνο στη χώρα των «Οράνιε», με απήχηση στην ευρύτερη κεντρική και βόρεια πλευρά του ευρωπαϊκού χάρτη.
Το αφιέρωμα προορίζεται για τον Δεκέμβριο. Όχι τυχαία. Μιλάμε για μια περίοδο με ιδιαίτερο αστερίσκο «τουριστικής σημαντικότητας», καθώς η πλέον δημοφιλής (περίοδος) προκρατήσεων της ολλανδικής αγοράς.
Η συγκρότηση της αφιερωματικής ύλης «τρέχει» τούτες ‘δώ τις μέρες (12-16 Σεπτεμβρίου), οπότε και αφίχθησαν, επί τούτου, στο νησί ο δημοσιογράφος, Jan – Henk Zandberg και ο φωτογράφος, Ernest Enkelaar. Φιλοξενούμενοι του Δήμου Κέρκυρας σε συνεργασία με το Γραφείο Κάτω Χωρών του ΕΟΤ και τη Διευθύντρια του Γραφείου, Ελένη Σκαρβέλλη.
Ήδη, η… δουλειά τους άρχισε. Επισκέψεις σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και της κερκυραϊκής υπαίθρου, σε μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων και εν γένει «τόπους» τουριστικού ενδιαφέροντος. Ενώ σήμερα το πρωί, επ’ αφορμή της –επί τούτου- παρουσίας τους, οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση στο «San Giacomo» με τον Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Βασίλη Καββαδία, στο πλαίσιο της οποίας τους παρουσιάστηκε, κατά την επίσημη ενημέρωση, το τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας και «συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι παράμετροι της τουριστικής οικονομίας του νησιού και οι προοπτικές ανάπτυξής της».
Η συνέχεια επί… του χάρτου, κάπου εκεί… Στην ‘ξώπορτα των Χριστουγέννων…
▌Αυτό είναι το «ANWB Kampioen»
Το «Kampioen» (ελληνιστί, «Πρωταθλητής») αποτελεί περιοδική έκδοση του (βασιλικού) ολλανδικού touring club «ANWB» και το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών - από ταξίδια, τουρισμό και αναψυχή, έως οδική, ιατρική, ασφαλιστική και νομική βοήθεια / κάλυψη. Η ύπαρξη του «ANWB» βαστά, αισίως, απ’ το 1883 και συνολικά μετρά 4,4 εκατ. ενεργά μέλη, πάνω από 3.000 εργαζομένους, 10.000 εθελοντές κι έναν ετήσιο κύκλο εργασιών που, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, 87 καταστήματα διαφόρων ειδών (π.χ. ενδύματα) και δεκάδες υπαγόμενες εταιρείες, σχολές κ.λπ.), αγγίζει το 1 δις ευρώ! Πλην του «Kampioen» (κυκλοφορία 3,54 εκατ. , κατά τα ολλανδικά στοιχεία), η «ANWB» εκδίδει άλλα τέσσερα ταξιδιωτικά περιοδικά – έντυπα, ενώ η επίσημη ιστοσελίδα της (www.anwb.nl) μετρά πάνω από 110 εκατ. επισκέψεις ετησίως! Η δε δράση της, συγκεκριμένα, στο κομμάτι τουρισμού – αναψυχής, εξυπηρετείται μέσα απ’ την ανάπτυξη πέντε εταιρειών οργάνωσης ταξιδιών (Pharos Reizen, Fox vakanties, Travelhome, SNP και ANWB Kampeerreizen) και ειδικών ταξιδιωτικών προγραμμάτων για τα μέλη του γκρουπ (ANWB Ledenreizen).