Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στις 6/10, το ένατο «Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι»

17 Σεπτεμβρίου 2018 / 12:24

Εκπαιδευτικές συναντήσεις κάθε Σάββατο (11.00-13.00) στον Κήπο του Λαού, για μικρούς φίλους 6-11 ετών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις 6 Οκτωβρίου αρχίζει, για ένατη χρονιά, τις… εργασίες του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Ένα Σάββατο, Ένα Παραμύθι», προσφέροντας εκ νέου στους μικρούς φίλους 6-11 ετών, τη  δυνατότητα να γνωρίσουν θέματα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τοπικής ιστορίας, μέσω διηγήσεων και ασκήσεων ζωγραφικής. 
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 11:00 – 13:00, στο χώρο του «Πωλητηρίου – Αναγνωστηρίου» (πρώην «Art Cafe») στον Κήπο του Λαού, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους το μπλοκ ζωγραφικής και τα χρώματά τους (ξυλομπογιές και μαρκαδόρους).
Τη διδασκαλία του σκέλους της ζωγραφικής, πραγματοποιεί η ζωγράφος, Έλενα Σουέρεφ, ενώ θέμα της πρώτης συνάντησης (6/10) ορίστηκε «Τα χρώματα του Φθινοπώρου».
Σύμφωνα με το επίσημο ενημερωτικό, «η γνωριμία με την πόλη μας και το νησί, τα μουσεία και τα μνημεία μας, τα έθιμα και τις πολιτιστικές δράσεις μας, με επισκέψεις και συμμετοχές, εμπλουτίζουν τον ετήσιο προγραμματισμό. Συγκεκριμένα, η παρουσίαση των χαρακτηριστικών της πόλης μας περιγράφεται με δημιουργικό τρόπο στο έντυπο που συνοδεύει πλέον το πρόγραμμα μας, τον Οδηγό Περιήγησης στην Πόλη της Κέρκυρας με τίτλο “Η Παλιά μας Πόλη” και αφορά μία επί τόπου ξενάγηση των παιδιών. Το έντυπο έχει ήδη αποσταλεί στα σχολεία της Α’/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας με σκοπό να συμβάλλει στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών, ενώ υπάρχει διαθέσιμο και στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης.»
Σημειώνεται, δε, πως «οι προσπάθειές μας, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν υποστηριχτεί από φορείς του Πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, της Εκπαίδευσης κ.ά.» και πως «συχνά οι δράσεις μας εμπλουτίζονται από την συμμετοχή και τις προτάσεις τους, δημιουργώντας συνθήκες πολλαπλών εμπειριών για τα παιδιά».
• Για πληροφορίες: 26610-48690, καθημερινά 09:00 – 15:00