Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλή κλήρωση για τον ΑΟΚ στο Κύπελλο

Κύπελλο Ελλάδας
18 Σεπτεμβρίου 2018 / 15:41
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 18/9 η κλήρωση του κυπέλλου Ελλάδος για τη φάση των 32, που θα γίνει σε ομίλους των τεσσάρων ομάδων.

Μπορεί να θεωρηθεί καλή ήταν για τον ΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει δυο ομάδες της Superleague (Ξάνθη και ΟΦΗ) και μια της Γ΄ Εθνικής (Νίκη Βόλου). Μάλιστα οι πιθανότητες πρόκρισης αυξάνονται κατά πολύ με το σύστημα που διεξάγεται αυτή η φάση των ομίλων. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουμε μόνο τρεις αγώνες στους οποίους οι ομάδες της Superleague θα δώσουν υποχρεωτικά τους δύο από αυτούς εκτός έδρας.
Για την Κέρκυρα είναι θετικό ότι και οι δυο ομάδες που θα αντιμετωπίσει σαν γηπεδούχος είναι της Superleague αφού  θα έρθουν να παίξουν στο ΕΑΚΚ, αυτό σημαίνει ότι με εντός έδρας νίκες ο ΑΟΚ περνάει, ενώ εκτός έδρας θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Βόλου (ομάδα Γ΄ Εθνικής) και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται πως από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δυο πρώτοι. Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου, η 2η έχει προγραμματιστεί για τις 30/10 – 1/11, ενώ η 3η και τελευταία στις 4-6 Δεκεμβρίου. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει οριστεί για το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο ΟΑΚΑ.
 
Το πρόγραμμα του ΑΟΚ
1η αγωνιστική: Ξάνθη – ΟΦΗ, Νίκη Βόλου – Κέρκυρα. 2η αγωνιστική: Κέρκυρα – Ξάνθη, ΟΦΗ – Νίκη Βόλου, 3η αγωνιστική: Κέρκυρα – ΟΦΗ, Νίκη Βόλου – Ξάνθη.
Στην κληρωτίδα μπήκαν οι 16 ομάδες της Superleague και οι 16 που είχαν προκριθεί από την 3η φάση (ο ΑΟΚ κέρδισε 1-0 την Επισκοπή στο Ρέθυμνο).
Αναλυτικά όλοι οι όμιλοι:
1ος όμιλος: Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής, Θύελλα Καμαρίου
2ος όμιλος: ΑΕΚ, Λαμία, Απόλλων Λάρισας, Βόλος
3ος όμιλος: Παναιτωλικός, Παναθηναϊκός, Κισσαμικός, ΟΦ Ιεράπετρας
4ος όμιλος: ΠΑΟΚ, Άρης, Εργοτέλης, Αήττητος Σπάτων
5ος όμιλος: Ολυμπιακός, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή, Άρης Αβάτου
6ος όμιλος: Αστέρας Τρίπολης, Απόλλων Σμύρνης, Τρίκαλα, Απόλλων Παραλιμνίου
7ος όμιλος: Ξάνθη, ΟΦΗ, Κασσιόπη, Νίκη Βόλου
8ος όμιλος: Πανιώνιος, Λάρισα, Απόλλων Πόντου, Ηρόδοτος.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια