Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρνητικό το περιφερειακό στην επένδυση στον Σκορπιό

Ριμπολόβλεφ
19 Σεπτεμβρίου 2018 / 15:40
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αρνητικές τοποθετήσεις υπερίσχυσαν στο περιφερειακό συμβούλιο για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης του Ρώσου ιδιοκτήτη στον Σκορπιό,

παρ' όλο που η απόφαση αυτή τυπικώς δεν υφίσταται ως αρνητική γνωμοδότηση, εφόσον δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο σ' αυτές τις περιπτώσεις αριθμό ψήφων. Στο συμβούλιο ψήφισαν με 11 κατά, 6 υπέρ και 3 αποχές την εισήγηση για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτωσεων της επένδυσης στο εμβληματικό νησάκι απέναντι από το λιμάνι του Νυδριού. Εκεί που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου κροίσου, που συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον περιφερειάρχη, σκοπεύει στην ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας με 22 σουίτες, μισού στρέμματος εκάστης, ύψους επένδυσης σχεδόν διπλάσιας εκείνης του Ικος στη Δασιά! Τον χορό των αρνητικών τοποθετήσεων άνοιξε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Σ. Τσούκας, ο οποίος σχολίασε και τις υπηρεσιακές ενέργειες της γενικής κυβέρνησης για την σπουδή τους σε μια επένδυση που δεν ικανοποιούνται οι προϋποθέσεις ενώ παραβιάζονται οι συνθήκες Νατούρα.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.