Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι παρατάσεις συνεχίζονται… οι άδειες «αναβάλλονται»

ΕΑΚ Κέρκυρας
20 Σεπτεμβρίου 2018 / 15:33
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δόθηκε ακόμη μια παράταση στην άδεια λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας για ένα έτος με υπουργική απόφαση

που υπογράφουν οι Αλέξανδρος Χαρίτσης (Υπουργός Εσωτερικών), Όλγα Γεροβασίλη (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη), Γιώργος Χουλιαράκης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών) και Γιώργος Βασιλειάδης (Υφυπουργός Αθλητισμού) και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 31/8/2018 με αρ. φύλλου 3727.
Στις εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνονται και αυτές του ΕΑΚ Κέρκυρας, σε έναν χώρο όπου γίνονται αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων των ΑΟΚ Κέρκυρα, Φαίακα, ΑΟ Φαίαξ, ΝΑΟΚ κλπ. Οι συνεχόμενες παρατάσεις που δίνονται τα τελευταία 7-8 χρόνια δε λύνουν το πρόβλημα, αφού η ανικανότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων να χρηματοδοτήσουν τα απαραίτητα έργα στο ΕΑΚΚ στον βαθμό που απαιτείται, διαιωνίζει το πρόβλημα αν και στην παρούσα φάση βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίλυσή του. Είναι μάλιστα επικίνδυνο αυτό αφού όπως αναφέρει η ΚΥΑ, η παράταση δίνεται σε εγκαταστάσεις που έχουν ελεγχθεί  έστω μια φορά μετά το 2004. Δηλαδή αν σε κάποια ο έλεγχος έχει να γίνει 10 ή και 14 χρόνια δεν πειράζει, χωρίς να υπολογίζει κανείς τι μπορεί να έχει συμβεί σε αυτό το διάστημα.
Είναι γεγονός ότι το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΕΑΚΚ είναι καθ΄ όλα έτοιμο για αδειοδότηση που θα πρέπει να δώσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με βάση το νόμο. Για το κολυμβητήριο και το κλειστό Γυμναστήριο οι άδειες θα δοθούν από τον Δήμο Κέρκυρας, είναι και αυτά στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (μόνο η πυρασφάλεια λείπει από το κολυμβητήριο), αναμένεται δε για το κλειστό να παρθεί και κανονική άδεια και είναι θέμα ημερών.
Σίγουρα η κατάσταση που βρίσκονται και οι προσπάθειες της ΕΔ του ΕΑΚΚ έχουν λύσει πολλά από τα προβλήματα που υπήρχαν και γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό θα αδειοδοτηθούν.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια