Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας: Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τη δημόσια υγεία

Το πρόβλημα των σκουπιδιών επιδεινώνεται - Ενημερώνει ότι θα κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο

25
Σεπτεμβρίου / 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δελτίο τύπου σχετικά με τον υγειονομικό κίνδυνο που πλεόν είναι υπαρκτός, μετά από τη χρόνια συσσώρευση απορριμμάτων σε όλο το νησί, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας:

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την Κέρκυρα σε τραγική κατάσταση  αναφορικά με τη διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι τόνοι σκουπιδιών που ανεξέλεγκτα συσσωρεύονται σε δημόσιους χώρους και η παρατεταμένη αδυναμία αποκομιδής και διαχείρισής τους έχουν δημιουργήσει ένα μόνιμο πλέον, επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία περιβάλλον πέρα από κάθε όριο ανοχής ή κατανόησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Δημοτικής αρχής με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας στις αρχές Αυγούστου, κατατέθηκε εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας η έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις στη Δημόσια υγεία από  την παρατεταμένη και ανεξέλεγκτη εναπόθεση μεγάλου όγκου  απορριμμάτων στους δρόμους ή και σε ανεξέλεγκτες χωματερές  για την προβληματική και επισφαλή εναπόθεση, αποθήκευση και διαχείριση στους χώρους  που έχουν χαρακτηριστεί ως χώροι εναπόθεσης καθώς και για το επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον  των εργαζομένων σε  όλους τους τομείς της καθαριότητας. Τονίστηκε δε  με ιδιαίτερη έμφαση  ότι το πρόβλημα που έχει  δημιουργηθεί είναι πλέον απειλητικό για τη δημόσια υγεία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής αρχής, κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους, περί διευθέτησης του προβλήματος προς το τέλος του Σεπτέμβρη, η κατάσταση είναι εμφανές ότι επιδεινώνεται και πλέον παγιώνεται.
Με υπαρκτό το υγειονομικό πρόβλημα και με τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας είναι αποφασισμένος να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των πολιτών.

 
 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Μαρία Γονίδη                           Τατιάνα Σπίγγου                           Σπυρίδων Γαλάνης