Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπιασαν το στόχο του 1 εκατ. λιρών!

Ράλι Μασκαράτα
25 Σεπτεμβρίου 2018 / 18:12

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε, επί κερκυραϊκού εδάφους, το φετινό... μασκαρεμένο ράλι της «Dumball» για τη στήριξη ιδρύματος για τον εφηβικό καρκίνο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφθασαν. Στην ώρα τους. Και το γιόρτασαν μ’ ένα super party, σε γνωστό «στέκι» του Εμπορικού. Την άφιξη, το τέλος μιας πορείας κάπου 2.200 μιλίων. Αλλά και κάτι ακόμη: το «πιάσιμο» του (πολύ μεγάλου) στόχου.
Την… άφιξη του, από χορηγίες, ποσού του 1 εκατ. λίρες, είχαν όραμα οι ιθύνοντες του περιλάλητου «Ράλι Μασκαράτα», ξεκινώντας με τις… μασκαρεμένες, μεταχειρισμένες «σακαράκες» των 500 λιρών προ δεκαημέρου απ’ την Βρετανία για τη φετινή… κούρσα αγάπης (με κατάληξη, πρώτη φορά, στην Κέρκυρα) του οργανισμού «Dumball». Προς στήριξη του Ιδρύματος για τον Εφηβικό Καρκίνο «Τeenage Cancer Trust». Μια διοργάνωση ετήσιας βάσης, με… 12χρονη (απ’ το 2006), προϊστορία και κατά καιρούς προορισμούς κάθε «κουκίδα» του παγκόσμιου χάρτη: από Ελσίνκι, Σικελία και Οδησσό, μέχρι την… έρημο Σαχάρα!
Το αρχικό υπόλοιπο; Κάπου 150.000 λίρες. Ε, φθάνοντας, Παρασκευή βραδάκι, στο νησί, το (καλό) μαντάτο «καθάρισε» κάθε ίχνος ταλαιπώριας απ’ το (άλλο ένα) ολοήμερο ταξίδι: 1.000.076 λίρες στο… πουγκί!
«Είναι απίστευτο!» διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Dumball». «Ευτυχώς, καταφέραμε να εμπνεύσουμε αρκετούς ανθρώπους στη διάρκεια του ταξιδιού μας. Τι εβδομάδα…» Και ακόμη πιο άφθονη η μπίρα στο ποτήρι.…
Θυμίζουμε πως το χαρούμενο κομβόι των κάπου 50 vintage αμαξιών («ντυμένα» Picachu, Star Wars, The Adams Family, Πειρατικό, άλλα με… σπρέι-γκράφιτι στις λαμαρίνες ή όποιο, εν πάση περιπτώσει, concept φέρνει ο νους), αφού πέρασε μέσω του Eurotunnel (απ’ την Αγγλία) στην ηπειρωτική Ευρώπη, διέσχισε Γαλλία, Άλπεις, Ελβετία, Αυστρία, Βενετία, Κροατία, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, Αλβανία και αφού, απ’ το Δυρράχιο, έφθασε Ηγουμενίτσα, κατέληξε με ferry (τρέλα και… κορδέλα) στο νησί. Άξιοι…