Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβλήματα από την επέλαση του «Ξενοφώντα» στη Ζάκυνθο

Ημέρα Ζακύνθου
27 Σεπτεμβρίου 2018 / 07:17

Εντονα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε σε πολλά χωριά της Ζακύνθου

εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ξενοφών» η οποία εξακολουθεί να σαρώνει ολόκληρη τη χώρα, με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θυελλώδεις ανέμους, ακόμη και… χιόνια.
Από αργά χθες το βράδυ και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αρκετές περιοχές στις Κοινότητες Αμπελοκήπων, Ρομυρίου, Βανάτου, Τραγακίου και παρυφών της πόλης έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρευμα, ενω αλλού σημειώθηκαν πτώσεις στην τάση του ρευματος. επίσης στην πόλη μετασχηματιστής της ΔΕΗ έπιασε φωτιά κάτι που απαίτησε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα προβλήματα υπάρχουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν από τις νυχτερινές ώρες στο νότιο Ιόνιο. Τα πλοία δεν εκτελούν δρομολόγια στη γραμμή Κυλλήνης – Ζακύνθου με ημερολογιακή εγγραφή των πλοιάρχων οι οποίοι εκτιμούν ότι τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες ενδέχεται να εξελιχθούν σε μη προβλέψιμα. Για αυτό όσοι θελήσουν στην διάρκεια της ημέρας να ταξιδέψουν καλό θα είναι προηγουμένως να επικοινωνούν είτε με το Λιμεναρχείο, είτε με τα εκδοτήρια των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Ειδοποίηση προς όλους τους πολίτες της Ζακύνθου, εξέδωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Αναλυτικότερα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δεδομένου ότι τις επόμενες ώρες οι άνεμοι που θα πνέουν στο νησί θα είναι πολύ ισχυροί. Η ισχυρή καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει το νησί μέχρι το απόγευμα μπορεί να προκαλέσει πτώση δέντρων γι αυτό οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Με απόφαση του δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά κλειστά θα μείνουν σήμερα 27/09 τα σχολεία όλου του νησιού.

Πηγή: Imerazante.gr