Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή στον Α. Τσίπρα από Μαθράκι: Στερούμαστε είδη πρώτης ανάγκης

Μαθράκι
28 Σεπτεμβρίου 2018 / 10:36

ΜΑΘΡΑΚΙ. Παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την επίλυση του προβλήματος συγκοινωνίας, ζητά με επιστολή της η «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Μαθρακίου»

Η επιστολή  

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Γνωρίζοντες την ευαισθησία σας για τα μικρά νησιά και δη τα παραμεθόρια, με τη επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι κάτοικοι των Διαποντίων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Μέχρι σήμερα τα Διαπόντια νησιά ως άγονη – επιδοτούμενη γραμμή εξυπηρετούντο από ένα μικρό ferry boat το οποίο τα συνέδεε με το κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας τρεις φορές την εβδομάδα.
Μέσω αυτού του πλοίου διακινούντο μόνιμοι κάτοικοι, τουρίστες, ιδιωτικά και κρατικά οχήματα οργανισμών πχ. ΔΕΗ, ΟΤΕ, ως επίσης καύσιμα, οικοδομικά υλικά, τρόφιμα, οικοσκευές, φάρμακα.

Στις 6 Ιουλίου παρουσιάστηκε σοβαρότατη βλάβη σε μια από τις κύριες μηχανές του και η ιδιοκτήτρια εταιρεία το απέσυρε από την συγκοινωνία μη έχοντας την οικονομική ευχέρεια να προβεί σε αποκατάσταση της βλάβης δηλαδή τοποθέτηση νέων μηχανών.
Εκτοτε είμαστε αποκομμένοι από την πόλη της Κέρκυρας με απρόβλεπτες συνέπειες για την καθημερινότητα των πολιτών και των καταστηματαρχών, οι οποίοι στερούνται πλέον τα απαραίτητα, ακόμη και ψωμιού το οποίο προμηθευόμαστε από την Κέρκυρα.
Οι καταστηματάρχες και τα τουριστικά καταλύματα των νησιών μας είναι ήδη άδεια ενώ μέχρι τώρα υπήρχε μια καλή τουριστική περίοδος.
Παράλληλα τα νησιά μας εξυπηρετούντο από ένα μικρό συμβατικό σκάφος, επιδοτούμενο και αυτό, το οποίο μας συνδέει με το βορειοδυτικό άκρο της Κέρκυρας, μέσω του αλιευτικού καταφυγίου του Αγίου Στεφάνου.

Δυστυχώς και αυτό το σκάφος σταμάτησε τα δρομολόγια του από την δευτέρα 10 του μηνός, διότι το λιμάνι του Αγίου Στεφάνου έκλεισε από προσχώσεις φερτών υλικών και από φύκια.
Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας παρ’ ότι γνώριζε από το προηγούμενο χρόνο το πρόβλημα, καθυστέρησε αναίτια τον καθαρισμό του λιμανιού και έτσι φτάσαμε να κλείσει και αυτή η διέξοδος προς την Κέρκυρα.

Αντιλαμβάνεστε ότι στα νησιά αυτά, οι μόνιμοι κάτοικοι που είναι μεσήλικες έως υπερήλικες, βρίσκονται σε απόγνωση, γιατι δεν έχουν πρόσβαση σε φαρμακεία, γιατρούς, εξετάσεις και βέβαια σε τρόφιμα, ακόμη και το ψωμί μας το προμηθευόμαστε από την Κέρκυρα. Με την επιστολή μας αυτή και αντιλαμβανόμενοι τον φόρτο εργασίας σας, αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να αποταθούμε σε εσάς, και παρακαλούμε θερμά όπως ενεργήσετε προσωπικά και πιέσετε το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να επιλύσει άμεσα το σοβαρότατο πρόβλημα μας η να επέμβει το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Ευελπιστούμε στην ευαισθησία που έχετε επιδείξει σε τέτοιου είδους κοινωνικά προβλήματα και θα περιμένουμε τις ενέργειες σας»
.