Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

e-Άδειες: Σύστημα Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών

ΤΕΕ
01 Οκτωβρίου 2018 / 14:15

Ενημερωτική εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Π. Τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα  «e-ΑΔΕΙΕΣ: Σύστημα Ηλεκτρονικής Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών».
 
Το νέο πληροφοριακό σύστημα όπου διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία από τις 3/9/2018 και έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του Ν. 4495/2017 και της Υπουργικής Απόφασης ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/48123/6983, αποτελεί, δε, μια σημαντική μεταρρύθμιση στα θέματα δομημένου περιβάλλοντος.

Με το νέο σύστημα ο παραδοσιακός τρόπος έκδοσης ή αναθεώρησης οικοδομικών αδειών θα αποτελέσει παρελθόν. Όλη η διαδικασία αδειοδότησης, όσον αφορά στους μηχανικούς - χρήστες αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες  θα γίνεται ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια και με διαρκή έλεγχο, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία στις υπηρεσίες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, από τις 18.00 έως 21.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, Άνω Πλατεία).
Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι υπηρεσιακά στελέχη του ΤΕΕ.
Στο τέλος της παρουσίασης θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν από το ακροατήριο ερωτήσεις και προβληματισμοί που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας πλατφόρμας.

Το πληροφοριακό σύστημα e– Άδειες θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Οκτωβρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στην Υπηρεσία του Π. Τμήματος, τηλ.: 26610 30058.