Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβολή και διεθνές δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για το 2ο συνέδριο κερκυραϊκού τουρισμού

συνέδριο κερκυραϊκού τουρισμού
04 Οκτωβρίου 2018 / 13:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δημοσιογραφικό ενδιαφέρον προκαλείται από το 2ο συνέδριο για τον κερκυραϊκό τουρισμό - αειforum, που θα διεξαχθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, το τριήμερο 19-21 Οκτωβρίου 2018.

Η θεματική ενότητα περί του φαινομένου του υπερ-τουρισμού, έτσι όπως αυτό εκδηλώνεται στους δημοφιλέστερους μεσογειακούς προορισμούς «στέλνει» στην Κέρκυρα το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής Πολίτες της Ευρώπης/ΕΡΤ1 (X-28europe) με τον Κώστα Αργυρό. Η συνάντηση εδώ εκπροσώπων της τοπικής Διοίκησης και Φορέων ιστορικών, μεσογειακών πόλεων, με αφορμή και την ταυτόχρονη και παράλληλη με το συνέδριο, συνέλευσή τους, εκλήφθηκε σα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία από τους παραγωγούς της εκπομπής.
Αναλόγως και η Donata Marrazzo, σημαντικής, οικονομικής εφημερίδας της Ιταλίας, δηλώνει ότι πιστεύει στη «χημεία» του κερκυραϊκού συνεδρίου κι ετοιμάζει βαλίτσες για τους Κορφούς. Μετά από μια μακρά συνεργασία στο «Unità» και στο «Diario» του Enrico Deaglio, στη συνέχεια στο ApBscom με την Lucia Annunziata, από το 2007 γράφει στο «Il Sole 24 Ore», για Πολιτισμό, Επιχειρήσεις & Εδάφη, Foodeconomy. Ίδρυσε και διαχειρίζεται το πρόγραμμα digital editory (ψηφιακές Εκδόσεις) Calabria Cult. Εμπειρογνώμονας στον τομέα της ψηφιακής γραφής, πραγματοποιεί εργαστήρια storytelling στην επιχειρηματική σχολή "Il Sole 24 Ore".