Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Σκορδίλης: «Ολυμπιακοί αγώνες είναι, επιτυχία η 6αδα»

Στίβος
04 Οκτωβρίου 2018 / 17:12
Σπύρος Πίκουλας

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ. Στην Αργεντινή βρίσκονται η Σπυριδούλα Καρύδη, η Παναγιώτα Δόση και ο προπονητής Παύλος Σκορδίλης, για να συμμετάσχουν

στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Στο αεροδρόμιο στην Αθήνα είχε πάει και ο υφυπουργός αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης για να χαιρετήσει την αποστολή, ενώ σε δηλώσεις της εκεί η Σπυριδούλα Καρύδη είπε: «Έχω προετοιμαστεί καλά, το επίπεδο θα είναι υψηλό και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό». Να θυμίσουμε ότι στο Γκιορ στους Πανευρωπαϊκούς ήταν 3η στο μήκος, αλλά στο Μπουένος Άιρες θα αγωνιστεί στο τριπλούν.
Από την πλευρά της η Παναγιώτα Δόση δήλωσε ότι λόγω του τραυματισμού έκανε χαλαρή προπόνηση το καλοκαίρι και μπήκε δυνατά τους δυο τελευταίους μήνες, ότι είναι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει για ότι καλύτερο.
Ο Παύλος Σκορδίλης, προπονητής της Σπυριδούλας σε επαφή που είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης, στο ερώτημα για το τι μπορεί να πετύχει η αθλήτριά του, μας δήλωσε αποκλειστικά: «Είναι δύσκολοι αγώνες δεν μπορείς να υπολογίσεις τι μπορεί να πετύχουν. Έχουμε αθλήτριες από Κούβα, Τζαμάικα,  Κίνα και τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση όπως τον Ιούλιο, που ήταν σε πλήρη φόρμα, συνεπώς θα έχουμε χαμηλότερες επιδόσεις,  η μάχη θα δοθεί πάντως σε 2 αγώνες που θα κάνουν και θα μετρήσει το συνόλου των 2 καλύτερων επιδόσεων από κάθε αγώνα!!!
Στο τριπλούν θα κάνουν από 4 προσπάθειες σε κάθε αγώνα και θα γίνουν ο πρώτος στις 13 και ο δεύτερος στις 16/10 της 16·45 ώρα Αργεντινής (6 ώρες διαφορά πίσω από την Ελλάδα ). Όσο για την Π. Δόση ισχύουν τα ίδια, γι αυτήν οι αγώνες θα είναι 12 και 15/10, πάλι  με 2 αγώνες που θα μετρήσει και εκεί το σύνολο. Όλα είναι ανοιχτά και δύσκολα. Είναι 16 αθλητές σε κάθε αγώνισμα, οι καλύτεροι στον κόσμο. Για μας η 6άδα είναι σπουδαία επιτυχία, Ολυμπιακοί αγώνες είναι».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια