Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την ανησυχία των Άγγλων για τα σκουπίδια μετέφερε ο αν. Πρέσβης στον Δήμαρχο Κέρκυρας

Βρετανική Πρεσβεία
05 Οκτωβρίου 2018 / 09:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα όσα ανησυχητικά ακούστηκαν για την Κέρκυρα σχετικά με τη διαχείριση των σκουπιδιών, στο φετινό συνέδριο της Ένωσης των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας

έστειλαν στο νησί τον αναπληρωτή πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα, James Bryce. Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο, προκειμένου να συναντηθούν, το αποκλειστικό αντικείμενο του προβληματισμού και η αιτία του ταξιδιού του στην Κέρκυρα είναι τα σκουπίδια. Αφορμή δόθηκε από τον όγκο των παραπόνων που έχουν διατυπωθεί με όλους τους δυνατούς τρόπους για την εικόνα του νησιού, φέτος.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Βρετανό διπλωμάτη λεπτομερώς για την υφιστάμενη κατάσταση και για το τι την προκάλεσε. Τον διαβεβαίωσε ότι είναι σε εξέλιξη σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι με το γύρισμα του χρόνου η κατάσταση θα εξομαλύνεται, έτσι που τα πιο ακραία φαινόμενα να αποτραπούν κατά την επόμενη, τουριστική περίοδο, το καλοκαίρι του 2019.
Την συζήτηση απασχόλησε και η επικείμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. τον προσεχή Μάρτιο και οι πιθανές συνέπειες της τόσο στους Βρετανούς που κατοικούν στην Κέρκυρα όσο και στην τουριστική βιομηχανία και τις μεταφορές.
Τον σύμβουλο της Βρετανικής Πρεσβείας και Αναπληρωτή της Πρέσβεως James Bryce συνόδευε στην συνάντηση η υποπρόξενος της Βρετανίας στην Κέρκυρα, Charlie Picoula
Ο κ. Bryce ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη συνεργασία του Δήμου στα θέματα που απασχολούν του Βρετανούς τουρίστες και μόνιμους κατοίκους της Κέρκυρας (500.000 το τρέχον έτος και 10.000 αντίστοιχα) καθώς και τη βοήθειά του στα γυρίσματα των Durrells.