Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διοίκηση Νοσοκομείου: Συγκυριακή η έλλειψη γιατρών στην Παθολογική Κλινική

Νοσοκομείο Κέρκυρας
05 Οκτωβρίου 2018 / 12:30

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας απαντά στην ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ για την Παθολογική Κλινική

Το δελτίο τύπου της Διοίκησης
Κατ’ αρχάς, καλό είναι να σημειώνεται ότι συγκυριακά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει η οποιαδήποτε κλινική, δεν αποτελούν από μόνα τους σημεία διάλυσης ενός νοσοκομείου, στο οποίο η αύξηση στελέχωσης, την τελευταία διετία, ξεπερνάει το 25% σε ιατρικό προσωπικό. Επί του συγκεκριμένου, η Παθολογική μέσα σε μόλις 8 μήνες έχει όντως χάσει 5 από τους 9 γιατρούς που είχε για διάφορους λόγους.

Το ζήτημα είναι ότι οι παθολόγοι που αποχώρησαν (πέραν μόνο ενός) δεν έφυγαν για κάποιον άλλο λόγο, πέραν ότι οι επικουρικοί διορίστηκαν ως μόνιμοι, είτε σε άλλα νοσοκομεία, είτε σε κλινικές του δικού μας Νοσοκομείου, είτε λόγω σύνταξης, είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Σε μία τέτοια άσχημη συγκυρία για την κλινική, η διοίκηση του νοσοκομείου, ήδη ζήτησε και προκήρυξε τον Αύγουστο, μία μόνιμη θέση Διευθυντή Παθολόγου για τη συγκεκριμένη κλινική. Ταυτόχρονα μετέτρεψε μια άγονη θέση από παλιά προκήρυξη, εκ νέου σε θέση παθολόγου. Δηλαδή άνοιξε 2 ακόμα μόνιμες θέσεις στην κλινική, πέραν του ότι παραμένει ανοιχτή μια θέση επικουρικού ιατρού, με επιπλέον κίνητρο τη δωρεάν διαμονή, πέρα από το επίδομα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ταυτόχρονα, η κλινική που μέχρι τώρα λειτουργούσε τα επείγοντα του παθολογικού τομέα με το δικό της ιατρικό προσωπικό, πλέον, μπορεί να βασίζεται σε ακόμα 2 θέσεις μόνιμων ιατρών για το ΤΕΠ (παθολογικού τομέα), από τις συνολικά 5 που προκηρύχθηκαν για το τμήμα αυτό του Νοσοκομείου μας τον Μάιο. Προσωρινά, για την κάλυψη του κενού στα επείγοντα και μέχρι ολοκλήρωσης των προσλήψεων των μόνιμων ιατρών, γίνονται κάποιες μετακινήσεις ιατρών και από άλλες κλινικές καθώς και από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πέραν αυτών των κινήσεων που έγιναν για την άμεση κάλυψη του κενού, η διοίκηση το τελευταίο τρίμηνο, ζητάει συνεχώς και επιτακτικά από την 6 η ΥΠΕ και το Υπ. Υγείας, την περαιτέρω προκήρυξη περισσοτέρων μόνιμων θέσεων ,τόσο για την Παθολογική κλινική, όσο και για τη Χειρουργική κλινική, αιτήματα που δεν έχουν βρει ανταπόκριση μέχρις στιγμής. Ως διοίκηση, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε για την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό, καθώς μετά το άνοιγμα 900 θέσεων ιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (παθολόγων και γενικών γιατρών) που έγινε πανελλαδικά φέτος, το ενδιαφέρον ενός γιατρού να μετακινηθεί στην Κέρκυρα για μια σύμβαση επικουρικού γιατρού έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα την έλλειψη ενδιαφερομένων.
Κέρκυρα 05/10 /2018
Η Διοίκηση του ΓΝΚ