Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα καταλύματα της Κέρκυρας ζητούν βοήθεια για τα σκουπίδια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΟΕΤΚ
10 Οκτωβρίου 2018 / 12:23

Παρέμβαση για να αποτραπεί ο περαιτέρω διασυρμός του νησιού

Κλιμακώνονται τα γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά, ως απόρροια του εφιάλτη των σκουπιδιών. Εκτός από τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, και τους γιατρούς, SOS εκπέμπουν προς κάθε κατεύθυνση και οι επαγγελματίες του Τουρισμού.
Η Ένωση Επιχιερηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (ΟΕΤΚ) απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο:
«Η Ομοσπονδία μας μετά τα τελευταία τραγικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη βόρειο Κέρκυρα εξ’ αιτίας των σκουπιδιών απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να βοηθήσει στην επίλυση του τόσο σοβαρού αυτού προβλήματος πριν είναι αργά για την Κέρκυρα και τον κερκυραϊκό τουρισμό.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε,
Απευθυνόμαστε σε Σας, τον ανώτατο  άρχοντα της χώρας, εξ αιτίας των δραματικών στιγμών που βιώνουμε τους τελευταίους 5 μήνες στην Κέρκυρα, η οποία, λόγω της προβληματικής και ανεπαρκούς διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει κατακλυστεί από το ένα άκρο εις το άλλο, από όγκους σκουπιδιών και ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή, με απρόβλεπτες συνέπειες, για το περιβάλλον, για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών και για την οικονομία του νησιού.
Χωρίς ίχνος υπερβολής, βιώνουμε σκηνές από την κόλαση του Δάντη και ανησυχούμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έκρηξη αυτής της οικολογικής «βόμβας».

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε ,
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες Σας και την αγάπη Σας για το νησί μας, το οποίο έχετε επισκεφθεί επανειλημμένως, φρονούμε ότι οφείλουμε να Σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και το οποίο πρόβλημα, έχει ξεπεράσει δυστυχώς τα σύνορα της χώρας, δυσφημίζοντας έναν από τους πιο προβεβλημένους  τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Δυστυχώς, το νησί του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, του συνθέτη του Εθνικού μας Ύμνου Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, του συνθέτη του Ολυμπιακού Ύμνου Σπυρίδωνα Σαμάρα και του Ευγένιου Βούλγαρη, έχει περιέλθει στην δυσκολότερη θέση των τελευταίων δεκαετιών και αποτελεί πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν, αφού για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει ενημερωθεί και η Βασίλισσα της Αγγλίας από τους κατοίκους της βρετανικής παροικίας του νησιού.

Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε ,
Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή που βιώνουμε στο νησί μας, εξ αιτίας της αδυναμίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διαχειριστεί και να επιλύσει το οξύτατο αυτό πρόβλημα, προσφεύγουμε σε Σας και προσβλέπουμε στην άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση Σας ώστε με την αρωγή των αρμόδιων κρατικών δομών να δοθεί άμεση λύση και να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες συνέπειες.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε Σας ενέργεια και πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος μας».
 
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
O Πρόεδρος
Κατσαρός Περικλής