Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν βεβαιώνει κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό από τον αστυνομικό

ξυλοδαρμός
11 Οκτωβρίου 2018 / 18:20

Διαπιστώθηκαν σωματικές βλάβες, αλλά δεν αποδεικνύεται με στοιχεία η εμπλοκή του αστυνομικού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ένταση ή συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Ο κάτοικος Λευκίμμης μήνυσε τον αστυνομικό για απρόκλητη και αναίτια επίθεση και για σωματικές βλάβες. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης και μάλιστα δημοσίευσε φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε και για τους δύο, δεν επιβεβαιώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, μια επίθεση συνήθως αφήνει ίχνη και στους δύο, τόσο στο θύμα όσο και στον θύτη. Ο μεν πολίτης φέρει σωματικές βλάβες, στο πρόσωπο κυρίως και στα πλευρά, αλλά τα ευρήματα δεν αποδεικνύουν σφοδρά χτυπήματα, ο δε αστυνομικός δεν φέρει το παραμικρό σημάδι που να αποδεικνύει πως ενεπλάκη στην επίθεση. Το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση βάσει των ιατροδικαστικών εκθέσεων αλλά και του προανακριτικού υλικού είναι ζήτημα των εισαγγελικών αρχών. 
Να σημειωθεί ότι την επομένη της καταγγελίας, έγινε μήνυση και από τον αστυνομικό κατά του κατοίκου Λευκίμμης με τις κατηγορίες της ψευδορκίας, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Και οι δύο συνελήφθησαν κατά το τυπικό στο πλαίσιο τους αυτοφώρου, έδωσαν κατάθεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα.