Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα η ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου πολιτών ιστορικών πόλεων της ΝΑ Μεσογείου

Σύλλογος Σαν Τζιάκομο
16 Οκτωβρίου 2018 / 09:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εκδήλωση του συλλόγου Σαν Τζιάκομο «Ενεργοί Πολίτες για Βιώσιμες Ιστορικές Πόλεις» στο πλαίσιο του τριημέρου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προπαρασκευαστική συνάντηση για την προσέγγιση των ιστορικών πόλεων της νοτιοανατολικής Μεσογείου έγινε στη Βενετία τον περασμένο Απρίλη με πρωτοβουλία του κερκυραϊκού Πολιτιστικού Συλλόγου Σαν Τζιάκομο. Εκεί, στην Aula Magna του Ιστορικού Ινστιτούτου επιστημών, γραμμάτων και τεχνών της Βενετίας, Ateneo Veneto συναντήθηκαν εκπρόσωποι οργανώσεων πολιτών από την Βενετία, την Κέρκυρα, την Ρόδο, το Ντουμπρόβνικ, την Πάφο και την Σαντορίνη και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες πάνω βιωσιμότητα και την αειφορία σε αρμονική συνύπαρξη με την τουριστική ανάπτυξη.
Η ιδρυτική διακήρυξη του δικτύου αυτών των πόλεων αποφασίστηκε να γίνει στην Κέρκυρα, όπου θα ξανασυναντηθούν οι εκπρόσωποι των συλλόγων από τη Βενετία, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, το Ντουμπρόβνικ και την Πάφο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Οι εργασίες του τριημέρου, οι οποίες συμπίπτουν με το 2ο φόρουμ κερκυραϊκού Τουρισμού, θα αναπτυχθούν παράλληλα και σε συνεργασία, προσφέροντας την "μεγάλη εικόνα" των Ιστορικών Πόλεων της Ανατολικής Μεσογείου με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τη συνεργασία, την έρευνα και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη βιωσιμότητα των ιστορικών πόλεων.    

Στο πλαίσιο του τριημέρου των εργασιών ο Πολιτιστικός Σύλλογος San Giacomo διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ενεργοί Πολίτες για Βιώσιμες Ιστορικές Πόλεις» την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου από τις 16:00 ως τις 21:00
στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας.
Οι συμμετέχουσες πόλεις  και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν  θεματικές σχετικές με τα μείζονα ζητήματα των πόλεων.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και προσδοκά να προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των Πολιτών και των Φορέων του τόπου μας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.