Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις για το Ιόνιο

αεροπορικές πτήσεις
18 Οκτωβρίου 2018 / 09:11

Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Άκτιο στα νέα προγράμματα των εταιρειών για τη σεζόν 2019

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair,  έχει μέχρι στιγμής προγραμματίσει οκτώ επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες αρχίζουν από τον ερχόμενο Απρίλιο.
 
Για την Κέρκυρα έχουν ήδη ανακοινωθεί νέες πτήσεις  από τα αεροδρόμια Λονδίνου (SouthEnd), Μπολόνια και Λίβερπουλ  (συνολικά έξι πτήσεις), ενώ χθες ανακοινώθηκαν άλλες δύο πτήσεις ανά εβδομάδα (Τετάρτη και Σάββατο) για την Κεφαλονιά από Βερολίνο (Tegel), από 03 Απριλίου έως 26 Οκτωβρίου.
Όλες οι παραπάνω πτήσεις συμβάλλουν αποτελεσματικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επτάμηνη βάση, αλλά επί πλέον παρέχουν την δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες (και όχι μόνον) να ταξιδεύουν από τον τόπο τους στο εξωτερικό σε χαμηλότερους αεροπορικούς ναύλους.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Π.Ι.Ν με την  αεροπορική εταιρεία British Airways, ανακοινώθηκαν δύο  νέες συνδέσεις  την εβδομάδα  από Λονδίνο (Heathrow) με Άκτιο από 29 Μαΐου έως 29 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη και Κυριακή).
Αυτό θα συμβάλλει στην μείωση του  ελλείμματος  αεροπορικών θέσεων από την Μεγάλη Βρετανία το οποίο παρουσιάστηκε μετά την αναστολή πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Monarch Airlines το 2017.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η σύνδεση του Ακτίου με το Ανόβερο από την αεροπορική εταιρεία Condor από 21 Μαΐου έως 08 Οκτωβρίου (κάθε Τρίτη).
Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιονίων Νήσων Σπύρος Γαλιατσάτος αναφέρει: «Αυτά εδραιώνουν την πεποίθηση για μια ακόμα καλύτερη ποσοτικά και ποιοτικά τουριστική περίοδο το 2019, αλλά επιβραβεύουν τις δράσεις της Π.Ι.Ν για την περαιτέρω διείσδυση στη Γερμανική αγορά».