Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

DMO & εργοστάσιο απορριμμάτων στο Τεμπλόνι ανακοινώθηκαν στο συνέδριο κερκυραϊκού τουρισμού

αείForum
21 Οκτωβρίου 2018 / 17:13

Έπεσε η αυλαία του 2ου συνεδρίου κερκυραϊκού τουρισμού αείForum

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερα παραγωγική και εντυπωσιακή αποδείχθηκε η δεύτερη μέρα των εργασιών, το πρωί της Κυριακής, όπου περιγράφθηκε με δυνατά χρώματα και στοιχεία η επιρροή της νέας τεχνολογίας στις ανθρώπινες σχέσεις γενικώς, βεβαίως και στην τουριστική οικονομία. Το αναμενόμενο περιβάλλον 5G παραμετροποιεί και επεξεργάζεται σε χρόνο μηδεν Big Data ικανά να διαγνώσουν και επενεργήσουν σε μύριες όσες περιπτώσεις. Το γεγονός αυτό αναπόδραστα μεταφέρεται στην επιχειρηματικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα να καταγραφεί, παραμετροποιηθεί και προσφερθεί υπηρεσία στο μέτρο και τις προσδοκίες του καθενός. Γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Κέρκυρα παρουσίασαν στην τελευταία συνεδρία το "γιατί" των επενδύσεών τους. 

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας στη δική το παρέμβαση υποστήριξε ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), αντλώντας και πόρους από αυτήν. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι ο Δήμος σκοπεύει να αναλάβει τέτοια πρωτοβουλία σύντομα.

Αναγνωρίζοντας την αλγεινή κατάσταση στην οποίαν έχει περιέλθει το νησί με το πρόβλημα των σκουπιδιών, η πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη, έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου, λέγοντας ότι υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι βάσεις για την κατασκευή μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης στο Τεμπλόνι. Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν ότι το συνέδριο για τον κερκυραϊκό τουρισμό είναι πια ένας θεσμός που πρέπει να διευρυνθεί και να βαθύνει τους προβληματισμούς του.

Σημειωτέον ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα πρέπει να έχει προσδιορίσει τη φυσιογνωμία και το πρόγραμμα σπουδών του νέου τμήματος Τουριστικής Οικονομίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα πρόκειται για τμήμα στρατηγικής με έμφαση στον νέο τεχνολογικό πολιτισμό. Τα εύσημα των διοργανωτών και όλων των παρευρισκομένων για την πολύ καλή οργάνωση του συνεδρίου στην Ιόνιο Ακαδημία δόθηκαν στον Κοσμήτορα του Τμήματος Πληροφορικής Κώστα Οικονόμου, τους φοιτητές του Ιονίου και τους σπουδαστές του ΙΕΚ Τουρισμού, που στήριξαν τις εργασίες του συνεδρίου υποδειγματικά ολόκληρο το διήμερο. 


ΙΕΚ Τουρισμού