Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυση από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας για βιαιοπραγίες ασθενών

Νοσοκομείο Κέρκυρας
25 Οκτωβρίου 2018 / 07:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την δεύτερη μηνυτήρια αναφορά του για περιστατικό βίας κατάθεσε η Διοίκηση, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει

για οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επίθεσης  σε εργαζόμενο του νοσοκομείου. Τη μηνυτήρια αναφορά έδωσε στη δημοσιότητα με δελτίο τύπου. Το ονόματα δεν δημοσιοποιούνται λόγω απορρήτου.

«Για μια ακόμα φορά θα τονίσουμε, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έχει αποφασίσει, ότι θα σταματήσει η ατιμωρησία όσων βιαιοπραγούν απέναντι σε εργαζόμενους. Μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και βάση του πορίσματος της, κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για το γεγονότα που είχαν λάβει χώρα στις 9 Αυγούστου 2018 στο νοσοκομείο, από συγγενή που φέρεται να επιτέθηκε σε ακτινολόγο, επειδή τη μέρα εκείνη έτυχε να χαλάσει ο αξονικός τομογράφος και δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Είναι η δεύτερη μηνυτήρια αναφορά το τελευταίο έτος και δηλώνουμε ευθαρσώς, ότι θα συνεχίσουμε αντίστοιχα, για οποιαδήποτε άλλο γεγονός τεκμηριωθεί βιαιοπραγία σε εργαζόμενο του νοσοκομείου, στο χώρο εργασίας του.

ΕΓΚΛΗΣΗ Κακαβίτσα Φοίβου-Ευάγγελου ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Καταγγέλλω, μετά την διενέργεια Ε.Δ.Ε. και σε εκτέλεση της υπ’ αριθμ. 78- Θ3/04.10.1018 απόφασης του Δ.Σ. του Γ.Ν.Κ., τις αξιόποινες πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της σωματικής βλάβης, στo ακτινολογικό εργαστήριο του Γ.Ν. Κέρκυρας, την 9η-8ου-2018, από άγνωστο δράστη (ονομαζόμενο πιθανότατα ...) και ζητώ να συλληφθεί και να τιμωρηθεί, σύμφωνα με τους ορισμούς του Νόμου:
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 09.08.2018 και περί ώρα 09.00 π.μ. ο συνοδός της ασθενούς κ...., η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού, στο Γ.Ν. Κέρκυρας, για να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία, εισέβαλε στο ακτινολογικό εργαστήριο, και με απειλητικές διαθέσεις και υβριστικές εκφράσεις κινήθηκε εναντίον του ιατρού ...απαιτώντας να διενεργηθεί η εξέταση, στην κατά δήλωσή του σύζυγό του (αν και υπήρχε βλάβη στον αξονικό τομογράφο). Ο άγνωστος προκάλεσε σοβαρό επεισόδιο, ενώπιον πλήθους ασθενών και νοσηλευτών, βιαιοπράγησε εναντίον του ιατρού, διαταράσσοντας, σοβαρά, την λειτουργία του εργαστηρίου και αποχώρησε μόνο μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας. Επειδή ο Νόμος προβλέπει και τιμωρεί τις παραπάνω πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της σωματικής βλάβης (άρθρα 308 & 334 του Ποινικού Κώδικα).
ΕΓΚΑΛΩ τον άγνωστο δράστη για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της σωματικής βλάβης και ζητώ την σύλληψη και τιμωρία του.
Και Διορίζω πληρεξούσιό μου και αντίκλητο το Δικηγόρο Κέρκυρας Σπυρίδωνα Στ. Σπίγγο, Νομικό Σύμβουλο Γ.Ν.Κ.
Προτείνω να εξεταστούν ως μάρτυρες οι: κ. ..., ιατρός – ακτινολόγος Γ.Ν. Κέρκυρας. κ. ... ραδιολόγος – ακτινολόγος Γ.Ν. Κέρκυρας. κ. ... ραδιολόγος – ακτινολόγος Γ.Ν. Κέρκυρας. κ. ..., βοηθός νοσηλεύτρια Γ.Ν. Κέρκυρας».

Κέρκυρα, 19.10.2018
Ο εγκαλών