Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του εκπροσώπου της TOTAL E&P Nick Fretwell στο Δήμαρχο

TOTAL E&P Nick Fretwell
26 Οκτωβρίου 2018 / 10:44
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της εταιρείας TOTAL E&P Nick Fretwell. H εταιρεία TOTAL έχει συστήσει με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison International

κοινοπραξία για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. 

Ο κ. Fretwell ενημέρωσε το Δήμαρχο γενικότερα για το αντικείμενο και τις δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς και ειδικότερα για τις εργασίες στο
«Οικόπεδο 2» του Ιονίου.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του, καθώς και το θέμα της κοινωνικής συναίνεσης που απαιτούν τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, ενημέρωσε τον κ. Fretwell για  τις επιφυλάξεις που υπάρχουν για ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τουρισμό, την οικονομία και το περιβάλλον, καθώς και την παράμετρο της μεγάλης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής  σημασίας της Κέρκυρας. 

 Ο κ. Fretwell και ο Δήμαρχος συμφώνησαν να βρίσκονται  σε επικοινωνία. 
Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Fretwell, η έναρξη των ερευνητικών εργασιών στα ανοικτά της Κέρκυρας υπολογίζεται για 2019, ενώ η εξόρυξη των εκτιμώμενων κοιτασμάτων δεν προβλέπεται πριν από 10 με 15 χρόνια.
 
 
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.