Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στήριξη και από Βαρθολομαίο

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
28 Οκτωβρίου 2018 / 14:58

Τι αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται κι... επίσημα η Ζάκυνθος από το απόγευμα του Σαββάτου, μετά το σεισμό που έπληξε το νησί τα ξημερώματα της προηγουμένης. Η είδηση, εν μέσω μιας, γενικώς, ομαλής μετασεισμικής δραστηριότητας, ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με το σχετικό δελτίο Τύπου να αναφέρει:
«Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Π.Ε. Ζακύνθου, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση σεισμού την 26-10-2018 στην παραπάνω περιοχή. Η σχετική απόφαση αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.»
Στο μεταξύ, τη συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ζακύνθου εξέφρασε με επιστρολή του προς τον επιχώριο Μητροπολίτη, Διονύσιο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ευχόμενος «όπως ο Κύριος των δυνάμεων και των οικτιρμών ιάσηται τας δημιουργηθείσας πληγάς, προστατεύη δε και τηρή υπό την κραταιάν σκέπην Αυτού την τε υμετέραν προσφιλή Ιερότητα και την Ιεράν Μητρόπολιν αυτής, ίνα δοξάζητε διά της ενθέου βιοτής και των αγαθών έργων υμών επί μήκιστον το πανάγιον όνομα Αυτού».