Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιδρύεται Σύλλογος Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας

Σύλλογος μονίμων κατοίκων
07 Nov 2018 / 09:15
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για τη διαφύλαξη και την υπεράσπιση της παλιάς πόλης και των κατοίκων της, την παρέμβαση στα κοινωνικά δρώμενα, την κινητοποίηση της κοινωνίας και την συμμετοχική δράση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σύλλογος ιδρύεται από τις μέχρι πρότινος άτυπες συλλογικότητες των  κατοίκων παλιάς πόλης. Ο νεοϊδρυθείς σύλλογος ο οποίος λειτουργεί με το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που είναι υπεύθυνο για την ανάδειξη νόμιμου Δ.Σ., θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση στις 26/11 και εκλογές στις 3 Δεκεμβρίου 2018.

Τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ, μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου, αναφέρθηκαν στους λόγους που γέννησαν την ανάγκη ίδρυσης ενός συλλόγου, που θα έχει τη δυνατότητα ως φορέας να παρεμβαίνει και να απευθύνεται όπου υπάρχει ανάγκη, προκειμένου να διασφαλίσει τις ανάγκες και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της παλιάς πόλης. Εκ μέρους του συλλόγου, ο Αλέξανδρος Μυρίλλας, αναφέρθηκε ενδεικτικά σε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και τα σκουπίδια, η πολιτική προστασία, η ηχορύπανση και τα πάσης φύσεως προβλήματα που δημιουργεί η συνύπαρξη με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το σχέδιο διαχείρισης της UNESCO, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, ο υπερτουρισμός κ.α. Στόχος του νέου συλλόγου η διαφύλαξη και η υπεράσπιση της παλιάς πόλης και των κατοίκων της, η παρέμβαση στα κοινωνικά δρώμενα, η κινητοποίηση της κοινωνίας και η συμμετοχική δράση.        

Μέσω της συνέντευξης τύπου, τα μέλη του δ.σ. απηύθυναν ευρύ κάλεσμα στους κατοίκους της παλιάς πόλης να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν την νέα συλλογικότητα, η οποία, όπως ξεκαθάρισαν, δεν έχει καμία πολιτική χροιά.

Εγγραφές νέων μελών γίνονται στα:
1. Εμπορικό Επιμελητήριο, 1ος όροφος κάθε Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 10πμ-12πμ
2. Κατάστημα - είδη δώρων «Η Πίνια» στη Μ. Θεοτόκη 23, εργάσιμες ώρες καταστημάτων
3. Κατάστημα - αντίκες Guilford House στη Γκίλφορδ 63, εργάσιμες ώρες καταστημάτων  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.