Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σαφείς απαντήσεις ζητά η ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας για τα ακίνητα του Υπερταμείου

ΝΔ
07 Nov 2018 / 12:44

Την δημοσίευση την ταυτότητας των ακινήτων της Κέρκυρας που περνούν στην ΕΤΑΔ ΑΕ ζητά και η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Γιάννης Κοντός:

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ
«Είναι ενδεικτικό το πώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφενός υποτιμά την νοημοσύνη μας, αφετέρου με την μέγιστη ευκολία δίνει τα πάντα στους πάντες, από την εδώ και μήνες εκκρεμούσα υπόθεση των μνημείων που πέρασαν στην ιδιοκτησία του Υπερταμείου.
Πάνω από 10.000 ακίνητα του δημοσίου σε όλην την Ελλάδα πέρασαν στην κυριότητα του Υπερταμείου («ΕΤΑΔ α.ε.» όπως λέγεται σήμερα), με σκοπό την «αξιοποίησή» τους.
Το πρωτοφανές όμως της υπόθεσης είναι ότι μέσα σε αυτά τα ακίνητα έχουν περάσει και ακίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος, που αυτό σημαίνει μνημεία.
Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην Κέρκυρα. Όμως οι τοπικές πολιτικές αρχές που εκπροσωπούν την Κυβέρνηση σιωπούν, κατά έναν περίεργο τρόπο, και δεν ενημερώνουν τους Κερκυραίους πολίτες αν υπάρχουν μνημεία της Κέρκυρας που πέρασαν στο Υπερταμείο και ποια είναι αυτά; (που μάλιστα αύριο την άλλη θα «αξιοποιηθούν»!). Είναι μήπως τα Φρούριά μας; Είναι μήπως το Μον Ρεπό; Είναι τα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου στην Πλατεία; Είναι η βίλλα Μπερνιέ; Είναι η παλαιοχριστιανική Εκκλησία πλησίον του Μον Ρεπό; Είναι ο λόφος του Αβράμη; Είναι η παραλιακή της Γαρίτσας; Είναι το Αγγελόκαστρο; Είναι το Γαρδίκι; Τι επιτέλους είναι;
Γιατί σιωπάτε κύριοι Βουλευτές Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μας λέτε τι συμβαίνει; Ή μήπως ο Υπουργός σας δεν σας λέει τι ακίνητα έχει βάλει μέσα;
Η Κέρκυρα όμως πρέπει να ξέρει τι της φέρνετε ως συνέπειες για το ότι σας ψήφησε το 2015. Και επειδή την ψήφο αυτή την πληρώνει μέρα με την ημέρα, οφείλετε τουλάχιστον να την ενημερώνετε για το που οδηγείτε τον τόπο. Και ο τόπος δεν θέλει τα μνημεία του προς «αξιοποίηση» με ό,τι αυτό σημαίνει, αλλά τα θέλει δικά του, γιατί εκεί στηρίζεται η ιστορία, ο πολιτισμός και οι αγώνες του.
Δώστε μας άμεσα μία απάντηση, γιατί την απάντηση θα την έχουμε έτσι κι αλλιώς από την κοινοβουλευτική ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ Β΄ Αθηνών Νίκου Δένδια που ήδη υπεβλήθη προς τον Υπουργό Οικονομικών και μετά θα τρέχετε να συμμαζέψετε τα «ασυμμάζευτα».