Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλοι μαζί για την Κέρκυρα: Οι κρίκοι στην αλυσίδα της ανακύκλωσης πληθαίνουν

ανακύκλωση
09 Nov 2018 / 10:23

Δύο νέες ενημερωτικές-εκπαιδευτικές δράσεις έγιναν από την πρωτοβουλία εθελοντών «Όλοι μαζί»,

προς τους μαθητές και τους καθηγητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ αλλά και προς τους κατοίκους της Αχαράβης.
Ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας Σπύρος Νεράντζης, μετά τις συναντήσεις, ανακοίνωσε: 
«Άλλη μια μέρα γεμάτη αισιοδοξία και πίστη ότι οι Κερκυραίοι αγαπούν τον τόπο τους και θα τον αλλάξουν.
Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ, συμμετείχαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στην ενημέρωση του σχεδίου για την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.  Ξεκίνησαν την συλλογή από τα καπάκια και  είναι μόνον η αρχή!
Τα συναισθήματα από το ενδιαφέρον και την δίψα για συμμετοχή, ήταν πάρα πολύ έντονα και μας γέμισαν αισιοδοξία ότι το μέλλον θα είναι όπως μας αρμόζει.
Ευχαριστούμε  όλους τους μαθητές για την συμμετοχή τους και την ικανοποίηση που μας προσέφεραν.
Επίσης ευχαριστούμε τον Διευθυντή Μπαλτά Κωνσταντίνο και τους καθηγητές του σχολείου: Μοσχόπουλο, Φωτίου, Τσιριμιάγκο, Πουλημένο, Σερδένη, Παναγή και Λαβράνο, για την συμμετοχή τους, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και την παιδεία που προσφέρουν.
Στην απογευματινή συγκέντρωση των κατοίκων της Αχαράβης,πριν προχωρήσουν στην διαμαρτυρία τους με προσωρινό κλείσιμο του δρόμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια στην είσοδο του χωριού τους, αποφάσισαν να ενημερωθούν  για την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή.



Με μεγάλη προθυμία αποφάσισαν την συμμετοχή τους στην αλυσίδα της συνολικής προσπάθειας και την δημιουργία Γωνία ανακύκλωσης.
Την οργάνωση της Γωνίας ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ.Παντελεήμονα, όπως μας δήλωσε, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο πρόεδρος του».

Κέρκυρα 08.11.2018
Σπύρος Νεράντζης