Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραϊκό ντέρμπι στη Γ΄ Εθνική

Γ΄Εθνική
09 Nov 2018 / 18:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόλυτο ντέρμπι σε ουδέτερο γήπεδο και μάλιστα αυτό που γράφει ιστορία για το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο είναι το ματς Κρόνου - ΑΕ Λευκίμμης

που θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι. Δυο ομάδες από τον νότο θα έρθουν στην πόλη να αναμετρηθούν στο πρώτο ματς Γ΄ Εθνικής ανάμεσα σε κερκυραϊκές ομάδες.
Το γεγονός ότι η ΕΠΟ αρχικά όρισε διαιτητή τον Π. Νικόπουλο έφερε μια αντιπαράθεση, σε επίπεδο ανακοινώσεων ανάμεσα στις δυο ομάδες και όλοι ελπίζουν ότι θα μείνει εκεί. Υπάρχει σεβασμός εκατέρωθεν και πιστεύουν ότι αυτό θα υπάρξει και την Κυριακή εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και οι όποιες διαφωνίες για τον ορισμό του διαιτητή θα μείνουν στην άκρη.
Ένας αγώνας με καχυποψία των Αργυραδιτών απέναντι στον διαιτητή που του καταλογίζουν αρκετά λάθη σε βάρος τους σε παλιότερα παιχνίδια, με πιο πρόσφατο τον αγώνα του Σούπερ Καπ 2018 που σφύριξε στο παιχνίδι με τον ΟΦΑΜ, αλλά η αλλαγή του έστω και τελευταία στιγμή μετά το σάλο που προκλήθηκε βοηθάει στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Η ΕΠΟ με όλα αυτά που έγιναν, κατάλαβε ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι και έτσι άλλαξε τον Π. Νικόπουλο με τον Μάριο Σιντόρη από τη Θεσπρωτία, ενώ άλλαξε και ο Κερκυραίος βοηθός Γιάννης Μίχος με τον Δ. Τίκα από τη Θεσπρωτία να παίρνει τη θέση του, ενώ ο πρώτος βοηθός Χάρης Σκορδίλης θα είναι κανονικά στο ματς.
Οι δυο ομάδες έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ φέτος, είναι ικανές να κερδίζουν σε οποιοδήποτε γήπεδο και στο τέλος του πρωταθλήματος να καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα που οδηγούν, η μια στη Β΄ Εθνική και η άλλη στα μπαράζ ανόδου.
Μικροπροβλήματα έχουν οι προπονητές, τόσο ο Ν. Θεοδοσιάδης με τις γνωστές απουσίες παικτών, ενώ από την πλευρά του ο Δ. Μαγκαφίνης δε θα έχει στη διάθεσή του τον Κυπτίου που αποβλήθηκε στο ματς με τον Θρίαμβο Σερβιανών.
Είναι ένα παιχνίδι χωρίς προγνωστικά, αφού όποια ομάδα βρεθεί σε καλύτερη μέρα ή είναι πιο τυχερή μπορεί να κερδίσει, ενώ αναμένεται να κατακλυστεί το γήπεδο όχι μόνο από «νότιους» αλλά από φιλάθλους όλου του νησιού.
 
Η 7η αγωνιστική
 
Μακεδονικός Φούφα – Μακεδονικός Σιάτιστας
Ναυπακτιακός – Αεράτα
Σούλι Παραμυθιάς – Αχέρων Καναλακίου
Θρίαμβος Σερβιανών – ΑΟ Φλωριάδας
Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας – Θεσπρωτός
Κρόνος Αργυράδων – ΑΕ Λευκίμμης
Ρεπό: Τηλυκράτης Λευκάδας
 
Βαθμολογία (6 αγώνες)
 
Μακεδονικός Φούφα       14
Μ. Αλέξανδρος Καλλ.      12
ΑΕ Λευκίμμης                  11
Τηλυκράτης                      11
Ναύπακτος                      11
Θεσπρωτός                     10
Κρόνος                              9
Αχέρων                             8
Σούλι                                 7
Σιάτιστα                             2
Θρίαμβος Σερβιανών        1
ΑΟ Φλωριάδας                  1
Αεράτα                               1
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια