Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τάσος Μαντζαβίνος «Ποιητής & Έρως» στην Πινακοθήκη του Δήμου

Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
13 Nov 2018 / 08:06
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας φιλοξενεί για πρώτη φορά, έργα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου Τάσου Μαντζαβίνου. Του επτανήσιου που δεν έχει


εκθέσει ποτέ στη γενέτειρά του, την Κεφαλονιά και για το λόγο αυτό αισθάνεται την έκθεσή του στην Κέρκυρα, ως έναν σταθμό και κυρίως ως μια ψυχοσυναισθηματική επιστροφή, στον ευρύτερο τόπο καταγωγής του.
Όπως αναφέρει η Επιμελήτρια – Ιστορικός Τέχνης, Ροζαλία Αδαμοπούλου “Στην έκθεση Ποιητής & Έρως παρουσιάζονται συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία της τέχνης του Τάσου Μαντζαβίνου, του ποιητή-ζωγράφου που ακούραστα στοχάζεται  πάνω  στην υπαρξιακή κατάσταση του ανθρώπου και την αέναη ταλάντευσή του ανάμεσα στο μοναχικό και το συντροφικό, το εσωτερικό και το εξωτερικό, το πνευματικό και το υλικό, το ψυχικό και το σαρκικό. 
Οι μεγάλοι πίνακες με τα δυνατά εξπρεσιονιστικά χρώματα, την υποβλητική ατμόσφαιρα, τις σαφείς αναφορές στην παράδοση και το έντονο προσωπικό στοιχείο του καλλιτέχνη, επιβάλλονται στον επισκέπτη προκαλώντας αίσθηση. Ο Τάσος Μαντζαβίνος επιστρέφει στα Επτάνησα και μας ταξιδεύει σε τόπους που φέρουν το άρωμα όλων των επιρροών της τέχνης του.”
Η έκθεση “Ποιητής & Έρως” αποτελεί για την Πινακοθήκη του Δήμου διπλή πρόκληση. Αφενός μεν γιατί προβάλλει το έργο του Τάσου Μαντζαβίνου, αφετέρου γιατί συνεργάζεται για πρώτη φορά με κάποιους από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συλλέκτες. Δεν είναι άλλοι από τους Σωτήρη Φέλιο, Γιώργο Βογιατζόγλου αλλά και Χρίστο Χριστοφή, Χριστίνα Αγγελή – Βενέτη, οι οποίοι  δανείζουν έργα των συλλογών τους.
Η έκθεση που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 8:00 μ.μ. στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου, θα διαρκέσει έως τις 13 Ιανουαρίου 2019, ολοκληρώνοντας το ετήσιο πρόγραμμα της Πινακοθήκης του Δήμου, για το 2018.
Είσοδος ελεύθερη
Εγκαίνια: Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 & ώρα  8:00 μ.μ.
Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων Περιστυλίου
Διάρκεια έκθεσης:  23/11/2018 - 13/01/2019
Επικοινωνία: 26610 48690 & [email protected]

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.