Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκθεση φωτογραφίας - Τα «Φρούρια της Αδριατικής που ενώνουν» στο Παλαιό Φρούριο

Εφορεία Αρχαιοτήτων
13 Nov 2018 / 08:22
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Νέα δράση, σε συνεργασία των κερκυραϊκών φορέων (Εφορεία Αρχαιοτήτων, Δήμος) με τον βενετσιάνικο ευρωπαϊκό όμιλο Marco Polo, με στόχο

τη δημιουργία ενός δυνατού ευρω-μεσογειακού δικτύου με την Κέρκυρα σε κομβικό ρόλο.
Η Κέρκυρα και η Βενετία συνεχίζουν την πορεία τους μαζί στον κόσμο του βιώσιμου τουρισμού και της πολιτιστικής ανάπτυξης, με δράσεις που συνεισφέρουν στην διαφοροποίησης της τουριστικής προσφοράς μέσω της τέχνης και των διεθνών σχέσεων. Χάρη στη συνεργασία με τον βενετσιάνικο ευρωπαϊκό όμιλο οικονομικού σκοπού  και  Marco Polo System, ξεκινάει η δράση Φρούρια που ενώνουν, με σκοπό τη δημιουργία ενός δυνατού ευρω-μεσογειακού δικτύου Φρουρίων.
Οραματιζόμαστε ό,τι χτίστηκε παλιά για την προστασία από το έξω κόσμο, να το δούμε να μετατρέπεται σε χώρο συνάντησης και ανταλλαγής εμπειριών ανάμεσα σε κόσμους” δηλώνει ο ιδρυτής και συντονιστής της Marco Polo System Pietrangelo Pettenò.
Η έκθεση φωτογραφίας, έχει ταξιδέψει στη Λουμπλιάνα, τη Βενετία και στη Φεράρα, ενώ στην Κέρκυρα θα εμπλουτιστεί με υλικό που αφορά την οχυρωματική κληρονομιά του νησιού.
Διάρκεια έκθεσης 17/11 έως 2/12/18 στο Παλαιό Φρούριο

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.