Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κομποστ… έναρξη, στο Κανόνι!

ΚΟΜΠΟΣΤ
16 Nov 2018 / 18:03

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με Νικολούζο-Ασπιώτη τα εγκαίνια του πρώτου σημείου συνοικιακής κομποστοποίησης, στο Κανόνι.

Μέρα… εγκαινίων η σημερινή (Παρασκευή, 16/11) για τον Κώστα Νικολούζο. Καθώς, μετά τα πρωινά, του Βρεφικού Σταθμού του Δήμου, στου Τσάρου, το απόγευμα περευρέθη (μαζί με τον Σπύρο Ασπιώτη) και στο κτήμα Βασιλάκη. Για την επίσημη «έναρξη» εργασιών του (εκεί, δίπλα στο Δημοτικό Θερμοκήπιο) πρώτου σημείου συνοικιακής κομποστοποίησης για την ευρύτερη περιοχή του Κανονιού.
Πρόκειται, ως γνωστόν, για μια συνεργατική δράση του Δήμου (Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου), του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανονιού και της εθελοντικής ομάδας, Corfu Compost Project.
Παρά τις... περίεργες καιρικές συνθήκες, το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν –με.. τις ομπρέλες τους- αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, κάθε ηλικίας. Οι οποίοι, στο περιθώριο των εγκαινίων παρακολούθησαν με προσοχή την παρουσίαση του προγράμματος από εκπροσώπους των συνεργαζόμενων φορέων, παρακινούμενοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό, αλλά και να εγγραφούν προς παρακολούθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων.
Η πρώτη εναπόθεση οργανικών απορριμμάτων στους ειδικούς κάδους- χώρους του κομπόστ, εκτιμήθηκε απ’ όλους πως ήταν απλά η αρχή. Αναμφίβολα, απ’ τα good news της μέρας…

Δείτε φωτορεπορτάζ εδώ