Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αστέρας πήρε την πρόκριση από τον ΟΦΑΜ

Κύπελλο ΕΠΣΚ
21 Nov 2018 / 17:57
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η 2η φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ με τρία από τα τέσσερα ματς έγινε την Τετάρτη 21/11 και στο ντέρμπι που έγινε στον Άη Μαθιά,

ο Αστέρας Πετριτή ήταν εντυπωσιακός και πήρε μεγάλη νίκη πρόκριση σε βάρος του κυπελλούχου ΟΦΑΜ, με 3-0. Ένα αποτέλεσμα που δείχνει την εικόνα του ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι μετά την ήττα στο πρωτάθλημα από τον Θιναλιακό έβγαλαν αντίδραση. Ο Ν. Γεωργοπάλης στο πρώτο ημίχρονο έκανε το 0-1 και στο δεύτερο ο Μάμαλος και ο Δ. Ίσερης διαμόρφωσαν το τελικό 0-3.
Η ΑΕ Λευκίμμης εύκολα νίκησε τη Βολίδα με 6-0, με τους φιλοξενούμενους που ήξεραν τη δυναμική των αντιπάλων απλά «έβγαλαν» την υποχρέωσή τους στον θεσμό, αν και φιναλίστ του κυπέλλου το 2018.
Τέλος, έκπληξη μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την πρόκριση του Φαίακα Μαραθιά κόντρα στον Κάβο, αφού τις ομάδες τις χωρίζουν δυο κατηγορίες (στη Β΄ Ο Φαίακας στην Α1 ο Κάβος). Η κανονική διάρκεια του ματς τελείωσε 1-1 και δεν άλλαξε το σκορ στην παράταση, ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι όπου οι γηπεδούχοι σκόραραν στα τρία πρώτα αντίθετα οι παίκτες του Κάβου τα έχασαν και με συνολικό σκορ 4-1 οι γηπεδούχοι έφτασαν στην πρόκριση.
 
Αποτελέσματα:

ΟΦΑΜ – Αστέρας Πετριτή                         0-3
ΑΕ Λευκίμμης – Βολίδα                             6-0              
ΑΟ Φαίαξ Μαραθιά – Κάβος    κ.α. 1-1     4-1 (πεν.)
 
Να σημειώσουμε ότι οι τρεις νικήτριες μαζί με τις ομάδες Κρόνος, Θιναλιακός, Αυγερινός, Μ. Αλέξανδρος έχουν προκριθεί στους προημιτελικούς και θα προκριθεί μια ομάδα ακόμη, η νικήτρια του ματς Αναγέννησης-Ολύμπου που θα γίνει την επόμενη Τετάρτη.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια