Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου σε Μον-Ρεπό & Άλσος Φυλακών

Κλάδεμα
23 Nov 2018 / 14:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζει τις δράσεις της η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κέρκυρας. Έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας

αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το κλάδεμα των επικίνδυνων γερασμένων δέντρων της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και η απομάκρυνση των κλαδιών, ενώ σημαντική παρέμβαση γίνεται τον τελευταίο μήνα στο κτήμα της Παλαιόπολης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, πρόκειται για  απαραίτητη εργασία, η οποία συμβάλλει στην αποτροπή ατυχημάτων και συγχρόνως εξασφαλίζει τη συντήρηση του πρασίνου και των καθαρισμό των μονοπατιών, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον απείρου κάλλους χώρο του Μον Ρεπό, που  αποτελεί πόλο έλξης για τους ντόπιους και για τους επισκέπτες του νησιού.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αστικού Πρασίνου Σπύρο Ασπιώτη, η προσπάθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα και θα περιλαμβάνει αρκετά σημεία πρασίνου του Δήμου τα οποία χρήζουν παρεμβάσεων, ειδικά εντός του αστικού ιστού. Ο κ. Σπ. Ασπιώτης εξήγησε ότι η Υπηρεσία Πρασίνου διαθέτει περιορισμένο προσωπικό και εξοπλισμό και γι’ αυτόν τον λόγο χρειάστηκε εργασίες που απαιτούν τη συμβολή μεγάλων καλαθοφόρων οχημάτων -όπως στην περίπτωση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας - να ανατεθούν σε εξωτερικούς συνεργάτες.
Επίσης, σήμερα  Παρασκευή (23/11) εγκαταστάθηκαν συνεργεία στο άλσος των Φυλακών με συμβασιούχους του Δασαρχείου (8μηνα ΟΑΕΔ) και με την υποστήριξη σε μέσα (μηχανήματα) από την Υπηρεσία Πρασίνου. Η παρέμβαση, η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο, αφορά απαραίτητους καθαρισμούς της χαμηλής βλάστησης και κλάδεμα δέντρων για λόγους πυρασφάλειας των κοντινών οικιών πέριξ του άλσους.