Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η δολοφονία, λάδι στη φωτιά της Λευκίμμης

δολοφονία
03 Δεκεμβρίου 2018 / 17:43
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 63χρονου στα Δραγωτινά, που αρχικώς αγνοούταν κι αναζητούταν από την οικογένειά του. Ο κατηγορούμενος καθ’ ομολογία φερόμενος ως δράστης προφυλακίστηκε την Κυριακή με την σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Πρόκειται για 44χρονο χωριανό, η κατάθεση του οποίου στις ανακριτικές Αρχές αποδείχθηκε μακρά και περιπετειώδης, όπως και η εύρεση του όπλου με το οποίο πυροβόλησε το θύμα, στο δρόμο του χωριού.
Είχε προηγηθεί φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, έντονη λογομαχία στο καφενείο παρόντων κ.α. θαμώνων. Μάλιστα λέγεται ότι η αντιπαράθεση ήταν χρόνια εξαιτίας της στάσης του φερόμενου ως δράστη έναντι των μεταναστών και το θύμα καταγόταν από την Αλβανία. Έτσι η κόντρα στο καφενείο με αφορμές της επικαιρότητας (σ.σ. μακεδονικό, Κατσίφας) αποδείχθηκε μοιραία αφού συνεχίστηκε και στον δρόμο και σύμφωνα με τη δικογραφία όπλισε το χέρι του δράστη που έριξε τρεις βολές με την κυνηγετική του καραμπίνα εναντίον του θύματος. Οι δυο τον βρήκαν και τα τραύματα αποδείχθηκαν θανατηφόρα. Η οικογένεια του βγήκε σε αναζήτησή του, το βράδυ της Κυριακής. Βρέθηκε νεκρός την επόμενη, Δευτέρα, κοντά στον τόπο του εγκλήματος, όπως αποδείχθηκε και κατά την αναπαράσταση. Αυτή έγινε την Πέμπτη, παρουσία εισαγγελέα, ιατροδικαστή και της νομικής του υπεράσπισης ενώ μέχρι το Σάββατο κι ενώ ο φερόμενος ως δράστης κρατούταν, το όπλο εξακολουθούσε άφαντο. Οι περιγραφές του οδηγούσαν τους αστυνομικούς πότε εδώ και πότε εκεί. Τελικώς συμπληρώθηκε η δικογραφία, ο 44χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και τον Ανακριτή, που αποφάσισαν την προφυλάκισή του.
Στην ταραγμένη Λευκίμμη, η λειτουργία της εγκατάστασης απόθεσης των σκουπιδιών, πυροδοτεί διαρκώς αντιδράσεις και συχνά πολεμική ατμόσφαιρα ενώ και οι κάτοικοι διαιρούνται ως προς την αποδοχή ή όχι της Χρυσής Αυγής σ’ αυτές. Αντιπαράθεση που σοβεί εδώ και μήνες, και ξεδιπλώνεται εύγλωττα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης άλλοτε ευθέως και επώνυμα κι άλλοτε υπαινικτικά. Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για την Λευκίμμη, που μεταφέρθηκε επωνύμως στα κοινωνικά δίκτυα και στην οποία συνδέεται η δολοφονία του 63χρονου με την ανοχή σε φασιστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές και στην υπόθεση των σκουπιδιών, εντείνει το έτσι κι αλλιώς τεταμένο κλίμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.