Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρίες που έγιναν συνήθεια ή έχουν δίκιο;

Διαιτησία
11 Δεκεμβρίου 2018 / 17:09
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν τα τοπικά πρωτάθλημα έχουν διανύσει μόλις δέκα αγωνιστικές και οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία είναι δεκάδες ως τώρα,

κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν δίκιο όλες οι ομάδες, αλλά ο προβληματισμός πρέπει να μπει στην ΕΔ της ΕΠΣΚ και στο ίδιο το Δ.Σ. της Ένωσης. Μας έχουν συνηθίσει οι ομάδες στον β΄ γύρο που παίζουν τους κόπους της χρονιάς να αρχίζουν τις φωνές για τους διαιτητές, αλλά ειδικά φέτος είναι πρωτόγνωρες οι τόσες πολλές διαμαρτυρίες.
Επειδή κάθε Σαββατοκύριακο είμαστε στα γήπεδα και παρακολουθούμε τουλάχιστον δυο ματς των τοπικών πρωταθλημάτων, ως τώρα στα είκοσι παιχνίδια που έχουμε παρακολουθήσει, η αλήθεια είναι ότι έχουμε και καλές και μέτριες και κακές διαιτησίες. Οι καλές είναι περισσότερες, ίσως γιατί δεν υπήρξαν οι δύσκολες φάσεις, ίσως γιατί οι διαιτητές ήταν καλοί. Όμως αν σταθούμε και στις κακές, που πραγματικά σε κάνουν να αγανακτήσεις με τα σφυρίγματα ή τις υποδείξεις των βοηθών και αναρωτιέσαι αν αυτά τα παιδιά φόρεσαν πρώτη φορά τη στολή και κάνουν τους διαιτητές. Το χειρότερο είναι πως υπάρχει καχυποψία για δόλο και αυτό δηλητηριάζει το ποδόσφαιρο. Και δίνουν αυτό το δικαίωμα κάποια επιλεγμένα σφυρίγματα (που εμείς ας δεχθούμε ότι ΟΛΑ είναι ανθρώπινα λάθη). Όμως οι τόσες διαμαρτυρίες ως τώρα γίνονται από συνήθεια ή όντως το πρόβλημα της κερκυραϊκής διαιτησίας μεγαλώνει και χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε πτώση; Αν κοιτάξουμε και τις φετινές αξιολογήσεις, η κερκυραϊκή διαιτησία έχει πιάσει πάτο σε σύγκριση με τα τελευταία 30 χρόνια.
Ο Ατρόμητος Στρογγυλής έκανε την παρακάτω διαμαρτυρία για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, στο οποίο έχασε με 1-0 στο Περιβόλι από την Αναγέννηση:
«Άλλη μία τέλεια διαιτησία στο Περιβόλι... Ο Ατρόμητος Στρογγυλής εκφράζει τα συγχαρητήριά του στον διαιτητή κ. Νικόπουλο και τον βοηθό του κ. Μπεκάρη, που χθες ακύρωσαν, για τους δικούς τους λόγους, δύο κανονικά γκολ της ομάδας μας. Το πρώτο, ως επιθετικό φάουλ, χωρίς να έχει συμμετοχή στην φάση παίκτης της ομάδος μας, σε μία σύγκρουση του αντιπάλου τερματοφύλακα με τον κεντρικό αμυντικό του. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν... Το δεύτερο, μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας κι ενώ ο παίκτης μας ξεκινάει ένα μέτρο πίσω από τον αμυντικό, χάνει το τετ-α-τετ, ξαναπαίρνει την κατοχή, σπάει την μπάλα και σκοράρουμε, όμως αφού πέρασαν τρία λεπτά και ο επόπτης δεν έχει καταλογίσει κάτι και ο κ. Νικόπουλος δείχνει σέντρα, ξαφνικά (συμβουλευόμενος το VAR...) το ακυρώνει. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν... Περιμένουμε από την ΕΠΣ Κέρκυρας και τον αρχιδιαιτητή κ. Πουλημά, να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον κ. Νικόπουλο και τον βοηθό του. Σε διαφορετική περίπτωση, τους θεωρούμε συνένοχους στο έγκλημα που διεπράχθη χθες».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια