Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Βάκη: «Νεοφιλελεύθερο πορτοφόλι και εθνικιστικό γκροτέσκο τα δεκανίκια της Ν.Δ.» (video)

Φωτεινή Βάκη
14 Δεκεμβρίου 2018 / 09:37

ΑΘΗΝΑ.«Για πρώτη φορά, ίσως, τα τελευταία χρόνια, η κοινωνική διάσταση του προϋπολογισμού εμφανίζεται τόσο ενισχυμένη», ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

στην χθεσινή συζήτηση της ολομέλειας για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2019.
«Τα δημοσιονομικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2019 δεν κοιτούν μόνο τους δανειστές, δεν έχουν ως αυτοσκοπό τους την ευμένεια των αγορών, αλλά φέρνουν τις κοινωνικές ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών, μετά από πολλά χρόνια, σε πρώτο πλάνο».
Αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Φωτεινή Βάκη σημειώσε:«Απέναντι στον κοινωνικό προϋπολογισμό του 2019, βρίσκεται η μικροπολιτική αριθμητική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία φαίνεται να απεχθάνεται την κοινωνική προστασία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι επειδή και από το μνημόνιο βγήκαμε και ο προϋπολογισμός του 2019 δεν περιέχει κανένα νέο μέτρο, κανένα νέο φόρο, η αξιωματική αντιπολίτευση καταφεύγει στα δεκανίκια ενός ακροδεξιού πολιτικού καιροσκοπισμού. Νεοφιλελεύθερο πορτοφόλι και εθνικιστικό γκροτέσκο». 
 
Ολόκληρη η ομιλία: